Rasvjeta u zdravstvu

Bolnice, liječničke ordinacije, domovi za starije osobe i klinike za rehabilitaciju danas se više nego ikad moraju usredotočiti na potrebe svojih bolesnika. OSRAM inovativna rasvjetna rješenja iz tvrtke LEDVANCE mogu znatno poboljšati performanse i izgled tih ustanova te vas pozicionirati kao prvoklasnu zdravstvenu ustanovu.

Dobra ravjeta je nezamjenjiva. Za liječnike kao dio liječenja. Za zdravstveno osoblje prilikom obavljanja poslova. Za starije osobe radi bolje vidljivosti. Za bolesnike kao dio terapije. Za obnovu duha. Za uravnoteženi ritam dana i noći. Za spokojan um i uravnotežene razine hormona. Dobra rasvjeta je ključna za život.


Prilagođeno za svako područje primjene

Dobro odabrana rješenja rasvjete stvaraju atmosferu koja smiruje i stvara osjećaj povjerenja. To je jedini način na koji svjetlo može pozitivno djelovati na zdravlje.


Rasvjeta u bolnicama

Bolnice postavljaju visoke zahtjeve kada je riječ o rasvjeti. Odgovarajuća rasvjeta mora biti dostupna u svakom području primjene, pružati točno potrebnu razinu kvalitete te služiti kao pouzdano i energetski učinkovito rješenje koje je uz to i jednostavno za održavanje.

Dobra rasvjeta pomaže u ozdravljenju

Zahtjevi koji se postavljaju pred rasvjetu u bolnicama mnogobrojni su: osvjetljenje u bolesničkim sobama trebalo bi pozitivno utjecati na ozdravljenje. U obzir treba uzeti potrebe liječnika i zdravstvenog osoblja u operacijskim salama, prostorima za terapije i laboratorijima. Pozornost treba usmjeriti i na optimalno osvjetljenje u čekaonicama, vanjskim prostorima i uredima administracije. Parametri koji se primjenjuju na rasvjetu u bolnici uvijek su kvaliteta svjetla, pouzdanost, učinkovitost, održivost i savršena prikladnost za određeni svjetlosni zadatak.


Rasvjeta u domovima za starije osobe

Sigurnost i dobrobit

Najviši prioriteti rasvjete u domovima za starije osobe te klinikama za rehabilitaciju su sigurnost i vidljivost. Ključan je i emocionalni aspekt rasvjete: ona stvara osjećaj doma i udobnosti u domovima za starije osobe i potiče proces ozdravljenja u klinikama za rehabilitaciju.

Čisto svjetlo bez odsjaja za sigurnost, neizravno osvjetljenje za osjećaj udobnosti te šareni nizovi svjetala koji stvaraju prijateljsku, ugodnu atmosferu.


"Sve veći troškovi, nove tehnologije i načini liječenja, bolesnici sa sve više zahtjeva i starija populacija – liječničke ordinacije te prostori za zaposlenike u bolnicama i domovima za starije osobe moraju odgovoriti na te izazove. Uostalom, odgovarajuće osvjetljenje može biti ključan i važan čimbenik konkurentnosti!"

Torsten Hegener – Key Account Manager Healthcare DACH & Business Development Manager VAM EU


Svjetlost je sreća

Pozitivno upravljanje unutarnjim satom

Zahvaljujući svjetlu vidimo kada je mrak – to je i danas glavna funkcija umjetne rasvjete. Nedavna su ispitivanja pokazala da dnevno svjetlo upravlja i našim unutarnjim satom te da svjetlost ima znatan utjecaj na subjektivan dobar osjećaj. Vrhunski sustavi rasvjete tvrtke LEDVANCE oslanjaju se na taj učinak te mogu korisnicima pomoći pri jačanju koncentracije i poboljšanju kvalitete života.


Rasvjeta u liječničkoj ordinaciji

Sjajnije svjetlo za dijagnoze, prigušeno za dušu

Svjetlo ., posebno u liječničkoj ordinaciji, ima mnogo uloga i zadataka koje mora obavljati.

U liječničkim je ordinacijama potrebno u obzir uzeti dva aspekta rasvjete: optimalna radna rasvjeta koja pomaže liječnicima i medicinskom osoblju te rasvjeta koja pozitivno utječe na emocionalno stanje bolesnika.


Kontakt:

Torsten Hegener

Key Account Manager Healthcare DACH & Business Development Manager VAM EU

Tel.: +49 160 7423618

E-pošta: healthcare@ledvance.com