Sofisticirano rasvjetno rješenje za modni maloprodajni lanac Mexx

Nizozemska, Europa, 2012.

Područje primjene: Trgovina

Sporedna primjena: Butici

Tehnologija: Elektronička predspojna naprava prigušnica, visokotlačne žarulje na izboj


Kratki pregled:

  • koncept sofisticirane, prilagodljive rasvjete za modne trgovine
  • Savršen spoj reflektora, svjetiljki, žarulja i elektroničke predspojne naprave
  • Brz povrat ulaganja – povećanje prodaje do 25 %
  • Smanjenje troškova zahvaljujući energetskoj učinkovitosti i dugom radnom vijeku
  • Do 10 % veća rasvjetna učinkovitost

Izazov: stvaranje modernog ugođaja

Međunarodna lifestyle tvrtka Mexx prodaje odjeću i dodatke za muškarce, žene, mladež i djecu u više od 65 država širom svijeta. Robna marka sinonim je za optimizam, neovisnost, nadahnuće i uživanje u životu, vrijednosti koje se odražavaju u urbanoj, ležernoj liniji proizvoda tvrtke. Prije nekoliko godina Mexx je obogatio liniju proizvoda dodavši i poslovnu odjeću a nakon toga započeo je izmjenu interijera i rasvjete na odjelima u svojim trgovinama. U skladu s formalnim dojmom i izgledom poslovne odjeće, tvrtka se odlučila na urbani izgled, kombinirajući bijele drvene obrube na stropovima i zidovima sa svijetlim, antiknim namještajem radi postizanja elegantnog i modernog ugođaja. Kao završni dodir Mexx je tražio savršen koncept rasvjete koja će naglasiti modernu eleganciju novog asortimana, učiniti da se kupci osjećaju kao kod kuće te proizvode istaknuti u najboljem mogućem svjetlu. Dakle, bilo je potrebno postići pravilnu ravnotežu između opće i akcentne rasvjete.


Rješenje: Fleksibilna rasvjeta za isticanje pravih stvari

Mexx je svoje prve trgovine otvorio u urbanim područjima Amsterdama i Den Boscha u Nizozemskoj u proljeće 2012. Trgovina u Den Boschu smještena je u staroj kinodvorani. Kako bi osvjetlili strop ovdje su dizajneri na vrhove stupova postavili podne reflektore Cyl Vario s OSRAM LED žaruljama Postavljen je i veći broj fleksibilnih reflektora da bi se odjeću moglo idealno osvijetliti iz svih kuteva. Tim koji je postavljao rasvjetu za stvaranje ozbiljnije atmosfere odabrao je crna kućišta za muški odjel, dok je na ženskom korištena srdačnija bijela boja. U svakoj se svjetiljci nalazi metalhalogena žarulja OSRAM HCI POWERBALL snage 35 W koja daje širok snop svjetlosti u toploj boji . (WDL 930). Sjajno svjetlo i izvrstan faktor uzvrata boje (Ra ≥ 90) omogućuje najbolji prikaz tekstura i finih nijansi boja, posebice crvenih tonova i tonova kože. U trgovini Mexx u Amsterdamu koncept rasvjete kombinira 278 reflektora s elektroničkom predspojnom napravom OSRAM POWERTRONIC PTi 35 radi postizanja maksimalne energetske učinkovitosti.


Prednosti: energetski učinkovito rješenje stvara savršenu atmosferu

Taj učinkovit, fleksibilan i praktičan koncept rasvjete osigurava da su proizvodi uvijek u središtu pozornosti. Kombinira visoku učinkovitost HCI žarulja i elektroničkih predspojnih naprava OSRAM POWERTRONIC PTi 35 u svrhu povećanja svjetlosne učinkovitosti do 10 % (do 103 lm/W) uz istodobnu manju potrošnju energije. Keramički žižak metalhalogene žarulje POWERBALL Plus omogućuje širok raspon prednosti, uključujući prosječni vijek trajanja od 15 000 h uz minimalno smanjenje svjetlosnog toka. Nakon 12 000 radnih sati, primjerice, žarulja nastavlja davati oko 80 % početnog svjetlosnog toka.

Mexx želi reflektore, POWERBALL Plus HCI žarulje i POWERTRONIC PTi 35 predspojne naprave postaviti u sve svoje trgovine, uključujući i nove podružnice u Bonnu (Njemačka), Gentu (Belgiji), Beču (Austrija), Sankt-Peterburgu (Rusija) i Montrealu (Kanada). Urbani koncept s dramatičnijom rasvjetom pokazao se izrazito uspješnim za tvrtku jer je prodaja porasla za 25 %.


Centar za medije

Kontakt

André Schweinsberg
Key Account Manager Shop D/A/CH
Tel.: +49 170 8578413

Torsten Hegener
Key Account Manager Shop D/A/CH
Tel.: +49 160 7423618

E-pošta: shoplighting@ledvance.com