Najčešća pitanja o zapošljavanju

Kako se prijaviti za radno mjesto u tvrtki LEDVANCE?

  • Jednostavno pošaljite prijavu putem platforme za prijavu. Da biste to učinili, najprije postavite korisnički račun, pročitajte i prihvatite propise za zaštitu podataka pa se registrirajte kao novi korisnik.
  • Osim dugoročnih radnih mjesta, možete se prijaviti i za studentske prakse, pisanje završnih i diplomskih radova te pripravništvo.
  • Popunite obavezna polja u sustavu za prijavu. To možete učiniti i automatski (prijenosom podataka iz životopisa ili LinkedIna).
  • Uz to vas molimo i da pošaljete životopis na njemačkom ili engleskom jeziku te kratku molbu za posao.
  • Ako želite, priložite i najvažnije certifikate i reference.
  • Imajte na umu da ćemo u obzir uzeti samo prijave poslane putem naše mrežne platforme za prijavu.


Zašto moram postaviti korisnički račun?

Podatke o profilu unosite na korisnički račun samo jednom. Ako pošaljete prijavu putem korisničkog računa, prilikom prijave za druga radna mjesta nećete morati ponovno unositi sve podatke. Račun vam omogućuje i spremanje zanimljivih radnih mjesta, upravljanje lozinkom i profilom, brisanje profila i stvaranje poslovnog agenta. Putem korisničkog računa automatski ćemo vas obavještavati i o novim radnim mjestima koja odgovaraju vašem profilu.


Koliko je vremena potrebno za prijavu putem interneta?

Obično je za postavljanje korisničkog računa i stvaranje profila kandidata potrebno od 15 do 20 minuta. Kada stvorite profil, za prijavu za radno mjesto trebat će vam jedna do dvije minute. Da biste to učinili, jednostavno dodijelite svoj profil ponudi za radno mjesto. Prije no što to učinite, svakako provjerite jesu li podaci na vašem profilu ažurni.


Kako priložiti dodatne dokumente?

Kliknite "Privici" da biste prijavi dodali do 25 datoteka, od kojih nijedna ne smije biti veća od pet megabajta (npr. molbu za posao, životopis, certifikate, reference i sl.).


Jesu li sva radna mjesta na stranici s ponudom poslova i dalje otvorena?

Redovito ažuriramo dostupna radna mjesta na stranici s ponudom poslova, pa možete biti sigurni da su sva navedena radna mjesta otvorena.


Zanima me više radnih mjesta. Je li dovoljno poslati samo jednu prijavu?

Ako stvorite opći profil kandidata, možete ga dodijeliti konkretnom radnom mjestu kad god poželite. To znači da ćete samo jednom morati unositi podatke i prenositi priloge jer ćete ih nakon toga moći koristiti u svim prijavama.


Trenutno ne mogu pronaći odgovarajuće radno mjesto na platformi za zapošljavanje. Ima li smisla poslati prijavu bez navođenja konkretnog radnog mjesta?

Da, naravno. Da biste to učinili, stvorite opći profil kandidata na našoj platformi za prijavu za radno mjesto. Pomoću te platforme naši kolege iz odjela za ljudske resurse traže i kontaktiraju prikladne kandidate. Da bi bili sigurni da će primati obavijesti o novim radnim mjestima, zainteresirani kandidati mogu se prijaviti za uslugu slanja obavijesti o radnim mjestima.


Mogu li se prijaviti za drugo radno mjesto ako je neka od mojih prijava odbijena?

Postojeći profil možete upotrijebiti za prijavu za druga radna mjesta kad god poželite.


Mogu li razgovarati izravno s direktorom za zapošljavanje?

Zakazivanje razgovora s direktorom za zapošljavanje nažalost nije moguće. Imajte na umu da prvo moramo provjeriti vašu prijavu. Ako nam vaš profil bude zanimljiv, kontaktirat ćemo vas da bismo dogovorili daljnje korake, provest ćemo telefonski razgovor i zakazati datum da bismo vas upoznali.


Koje dokumente obavezno moram poslati?

Obavezno pošaljite životopis. Molba za posao nije apsolutno nužna. Međutim, preporučujemo da pošaljete i molbu za posao, kao i relevantne certifikate i reference.


Koliko dugo će podaci o prijavi biti spremljeni u bazi podataka?

Podaci će se od vaše posljednje prijave čuvati šest mjeseci u skladu s propisima za zaštitu podataka. To će razdoblje ponovno započeti kada se ponovno prijavite i provjerite svoj profil. Prije isteka razdoblja od šest mjeseci e-poštom ćemo vas pravovremeno obavijestiti da će vaš profil biti izbrisan ako se ponovno ne prijavite.


Mogu li prijavu spremiti tijekom popunjavanja na internetu?

Da, kad god poželite! Jednostavno kliknite gumb "Spremi" (u donjem lijevom kutu internetske prijave). Da biste nastavili s prijavom, idite na platformu za zapošljavanje, kliknite gumb "Prijava" (u gornjem desnom kutu), unesite podatke o računu pa kliknite svoje ime u gornjem desnom kutu. Da biste izmijenili ili dovršili profil, kliknite "Profil" na padajućem izborniku koji će se otvoriti.


Ako kao osoba koja šalje prijavu za posao u odjeljak "Moj profil" unesem promjene, hoće li se sve već poslane prijave također ažurirati?

Da, naknadne promjene bit će unesene na sve prijave. Sustav će obavijestiti predstavnika odjela za ljudske resurse o izmjeni vašeg profila. To vrijedi i za sve priloge koje naknadno dodate ili izmijenite.


Zašto moram prihvatiti izjavu o zaštiti privatnosti podataka?

Zaštita podataka od iznimne je važnosti tvrtki LEDVANCE. Stoga nam je izuzetno važno obavijestiti vas o načinu korištenja vaših podataka.


Kako postaviti slanje obavijesti o radnim mjestima?

Prilikom stvaranja profila navedite radna mjesta za koja ste zainteresirani. Nakon toga potvrdite okvir pri dnu kartice "Profil" da bismo vam prilikom objave odgovarajućeg radnog mjesta e-poštom poslali obavijest.


Koje su mogućnosti zapošljavanja diplomanata s međunarodnih sveučilišta u tvrtki LEDVANCE?

LEDVANCE nudi sjajne prilike za zapošljavanje za međunarodne početnike koji su upravo završili fakultetsko obrazovanje tehničkog ili znanstvenog smjera. Dobro poznavanje njemačkog jezika, naravno, smatramo prednošću.


Koje su glavne kvalifikacije koje traži LEDVANCE?

Budući da je LEDVANCE tehnološka tvrtka, ponajviše tražimo tehničke kvalifikacije, dakle inženjere elektrotehnike, komunikacija ili mehatronike te kvalifikacije iz ostalih znanstvenih i inženjerskih disciplina. Ako već imate radnog iskustva u području digitalizacije, pametnih kuća, e-trgovine ili općenito u industriji rasvjete, svakako nam se javite.


Koje su jezične vještine potrebne za uspješnu prijavu za posao u tvrtki LEDVANCE?

Za posao u tvrtki LEDVANCE potrebno je odlično znanje engleskog jezika i barem dobro poznavanje njemačkog.


Kome se mogu obratiti u slučaju tehničkih problema s prijavom putem interneta?

Jednostavno pošaljite poruku e-pošte na adresu hr-taleo-support@LEDVANCE.com i opišite tehnički problem. Prijave poslane na tu adresu neće se uzeti u obzir u postupku prijave za radno mjesto.


Mogu li u tvrtki LEDVANCE pisati diplomski rad?

LEDVANCE omogućuje pisanje završnih i diplomskih radova u svim poslovnim odjelima. Odabir poslovnog odjela, dakako, ovisi o samoj temi.

Dodatne informacije o otvorenim radnim mjestima potražite na platformi za zapošljavanje.


Mogu li pisati završni ili diplomski rad u tvrtki LEDVANCE ako se nalazim izvan Njemačke?

Načelno, da. Preduvjet za rad na završnom ili diplomskog radu u inozemstvu završetak je studentske prakse u Njemačkoj u trajanju od nekoliko mjeseci.


Plaća li LEDVANCE pisanje završnog ili diplomskog rada?

Da, visina plaće u skladu je s uobičajenim plaćama za pisanje završnih i diplomskih radova.


U kojim poslovnim odjelima LEDVANCE nudi radna mjesta za obavljanje studentske prakse i studentskih poslova.

Praksu i prilike za studente koji rade nudimo u gotovo svim odjelima tvrtke LEDVANCE.


Mogu li se prijaviti za studentsku praksu u tvrtki LEDVANCE na lokaciji izvan Njemačke?

LEDVANCE nudi nekoliko prilika za obavljanje studentske prakse u inozemstvu.


Koji su preduvjeti za studentsku praksu u tvrtki LEDVANCE?

Da bi se stekao potpuni uvid u našu tvrtku, ključno je u njoj ostati barem šest tjedana. Uz to morate pokazati veliko zanimanje za odgovarajuće područje i imati dovoljno osnovnog znanja u specijalističkom području. Upis na sveučilište/veleučilište također je jedan od glavnih preduvjeta.


Koliko se plaća studentska praksa u tvrtki LEDVANCE?

Visina plaće u skladu je s uobičajenim plaćama za studentsku praksu.


Koliko obično traje studentska praksa u tvrtki LEDVANCE?

Trajanje obavezne prakse u sklopu sveučilišta/veleučilišta ovisi o važećim smjernicama (obično četiri do šest mjeseci). Neobavezna studentska praksa može trajati od osam tjedana do tri mjeseca.


Mogu li u tvrtki LEDVANCE provoditi istraživanje za doktorsku disertaciju?

LEDVANCE povremeno nudi radna mjesta za pisanje doktorskih disertacija, uglavnom u tehničkim odjelima tvrtke.

Trenutne prilike za provođenje istraživanja za doktorsku disertaciju u tvrtki LEDVANCE potražite na platformi za zapošljavanje.


Kojim se poslovnim odjelima u tvrtki LEDVANCE mogu pridružiti kao student?

LEDVANCE studentima nudi priliku za zapošljavanje u mnogim odjelima.

Dodatne informacije o otvorenim radnim mjestima za studente potražite na platformi za zapošljavanje.


Koji su preduvjeti za studentski rad u tvrtki LEDVANCE?

Da bi se stekao potpuni uvid u našu tvrtku, ključno je u njoj ostati barem šest tjedana. Upis na sveučilište/veleučilište jedan je od preduvjeta.


Postoji li rok za prijavu za studentsko radno mjesto?

Ne postoji. Ako je radno mjesto otvoreno, jednostavno se prijavite. Ponude biste mogli primiti u vrlo kratkom roku.


Koliko se plaća studentski rad u tvrtki LEDVANCE?

Visina plaće u skladu je s uobičajenim plaćama za studentski rad.


Koliko sati tjedno mogu raditi kao student?

Možete raditi do 20 sati tjedno. U pauzi između semestara možete raditi do 35 sati, ovisno o potrebama.


Koja pripravnička radna mjesta nudi LEDVANCE i kako se za njih prijaviti?

Nudimo prilike za komercijalno i tehničko pripravništvo. U našoj tvrtki možete započeti i dvojni program učenja ("suradničko strukovno obrazovanje"). Selekcijski postupak za pripravništvo provodi se u centru za stručno osposobljavanje Siemens Professional Education (SPE) koji je naš partner. Prijavite se pomoću internetskog obrasca za prijavu centra SPE i navedite LEDVANCE kao željenu tvrtku za obuku.


Koje uvjete moram zadovoljiti za pripravništvo u tvrtki LEDVANCE?

Prijaviti se možete s općom potvrdom o završetku osnovne škole (njemačkom potvrdom "Hauptschulabschluss"), općom potvrdom o završetku srednje škole (njemačka potvrda "Mittlere Reife") ili potvrdom o upisu u visokoškolsku ustanovu (njemačka potvrda "Hochschulreife"). Nudimo brojne prilike za pripravničku obuku da bismo vam omogućili da u potpunosti razvijete svoj talent u području tehnologije, trgovine i rješavanja problema. Razdoblje prijave započinje u rujnu svake godine i završava 31. listopada za poslove za narednu godinu.


Imate li pitanja? Obratite nam se!

Želite li nam se pridružiti? Uvijek tražimo dinamične osobe sklone promjenama.