GLOWdim: toplija i ugodnija temperatura LED boje prigušivanjem na 2000 K

Posebno ugodno, toplo bijelo svijetlo može se postići pomoću žarulja sa žarnom niti i halogenih žarulja jednostavnim prigušivanjem na topliju boju svjetla. Tehnologija GLOWdim omogućuje uspješno korištenje popularne tople bijele boje svjetla s modernim učinkovitim LED žaruljama. Napredna LED tehnologija integrirana je u novu seriju proizvoda "GLOWdim". Ovdje su korišteni različiti LED izvori s različitim temperaturama boja od kojih se generira svjetlo, ovisno o položaju prigušivanja.Proizvodi GLOWdim

Neprigušeni svijetle u toploj bijeloj boji (2700 K). Da biste postigli efekt GLOWdim, možete ih kontinuirano prigušiti na ekstra toplu bijelu boju (2000 K). Posebna je značajka to što je indeks uzvrata boje (Ra, CRI) veći od 80, čak i uz ovu nisku temperaturu boje.

Sveobuhvatan asortiman proizvoda GLOWdim

Uz pokretanje tehnologije GLOWdim, OSRAM već nudi sveobuhvatan asortiman za primjene u privatnom sektoru te u hotelima i restoranima. Sastoji se od žarulje Classic A (grlo E27, matirana), Classic B (grlo E14, matirana), reflektora PAR 16 kao 48-vatne zamjene (grlo GU10) te reflektora MR 16 kao 33-vatne zamjene (grlo GU5.3). To osigurava jednostavnu zamjenu žarulja u većini uobičajenih primjena i kombinacija.


Kompatibilnost prigušivača

Čak i u slučaju kompatibilnosti prigušivača (regulatora) OSRAM uzima u obzir sve moguće kombinacije. Žarulje GLOWdim dizajnirane su i testirane za korištenje uz najčešće prigušivače vodećeg (engl. leading-edge) ili pratećeg (engl. trailing-edge) impulsa, univerzalne, pa čak i DALI prigušivače. Na taj način omogućuju znatno veći raspon prigušivanja od usporedivih konkurentskih proizvoda. Detaljni popisi kompatibilnosti nalaze se s desne strane.


Znatna ušteda energije uz GLOWdim

U usporedbi s ekvivalentnim žaruljama sa žarnom niti ili halogenim žaruljama, žarulje GLOWdim štede do 90 % energije, čime se svrstavaju u klasu energetske učinkovitosti A+. Uz životni vijek od 25 000 sati i pet godina jamstva moguće je znatno smanjiti troškove potrošnje energije i održavanja.


eKatalog