Profesionalni

LEDVANCE COOKIE POLITIKA

Pažljivo pročitajte ovaj Pravilnik o korištenju kolačića kako biste saznali više pojedinosti o kolačićima koje upotrebljavamo i informacijama koje prikupljamo kada se služite našim mrežnim mjestima.

ŠTO SU TO KOLAČIĆI?

Kolačići su male datoteke koje mrežno mjesto koje posjetite šalje i sprema na vaš uređaj. Vaš preglednik vraća navedene kolačiće i informacije pohranjene u njima mrežnom mjestu (kolačići prve strane) ili nekom drugom mrežnom mjestu (kolačići treće strane) svaki put kada ponovno posjetite prethodno posjećeno mrežno mjesto. Kolačići se upotrebljavaju za prilagođavanje mrežnih stranica korisnicima i povećanje njihove učinkovitosti.

VAŠE POSTAVKE ZA KOLAČIĆE

Napominjemo da povlačenje nema utjecaj na uporabu strogo neophodnih kolačića koji su nužni za distribuciju ovog mrežnog mjesta. Možete u cijelosti deaktivirati uporabu kolačića unutar svog preglednika.

KOJE RAZLIČITE VRSTE KOLAČIĆA POSTOJE?

Kolačići se obično razvrstavaju u sljedeće kategorije:

Kolačići prve strane: kolačići prve strane oni su kolačići koje postavlja mrežno mjesto koje korisnik posjećuje, tj. kolačići koje LEDVANCE postavi prilikom vašeg posjeta mrežnom mjestu tvrtke LEDVANCE.

Kolačići treće strane: kolačići treće strane kolačići su koje postavlja neko drugo mrežno mjesto koje nije posjećeno mrežno mjesto.

Trajni kolačići: trajni kolačići imaju rokove isteka koji su dulji od trajanja sesije preglednika. Oni se aktiviraju svaki put kad korisnik ponovno posjeti mrežno mjesto koje je izradilo kolačić. Oni ostaju na korisnikovom uređaju tijekom vremenskog roka navedenog u kolačiću. Uobičajeni rokovi isteka trajnih kolačića mogu se kretati u rasponu od nekoliko dana do nekoliko godina.

KOJE KATEGORIJE KOLAČIĆA UPOTREBLJAVA LEDVANCE I U KOJE SVRHE?

Na mrežnim mjestima tvrtke LEDVANCE upotrebljavamo kolačiće kako bismo vam općenito pružili najbolje moguće korisničko iskustvo, npr. pamćenjem vaših posjeta našim mrežnim mjestima i vaših preferencija za mrežno mjesto, kao i omogućavanjem vašeg učinkovitijeg kretanja između različitih stranica mrežnog mjesta.

LEDVANCE upotrebljava sljedeće kategorije kolačića u sljedeće svrhe:

Strogo neophodni kolačići: LEDVANCE postavlja kolačiće koji su nužni za pokretanje mrežnih mjesta tvrtke LEDVANCE i za pravilno funkcioniranje mrežnih mjesta; bez tih kolačića, značajke na mrežnim mjestima tvrtke LEDVANCE na koje to utječe uopće se ne mogu omogućiti. Strogo neophodni kolačići obično su nužni za značajke kao što su pristup sigurnim područjima i košarice za kupovinu.

Radni učinak / analitika: LEDVANCE prikuplja informacije o načinu na koji se služite mrežnim mjestom, npr. koje stranice najčešće posjećujete i koje pogreške vam se javljaju. Takvo analitičko profiliranje pomaže nam da izmjerimo učinkovitost ponuđenog sadržaja i da utvrdimo na koji se način može poboljšati učinkovitost mrežnog mjesta.

Funkcionalnost i preferencije: LEDVANCE upotrebljava kolačiće kako bi zapamtio vaše odabire i preferencije, tj. jezične i komunikacijske preferencije, postavke izgleda itd.

Provjera autentičnosti: LEDVANCE upotrebljava kolačiće kako bi vas prepoznao kada ste prijavljeni na LEDVANCE, tj. na www.myLEDVANCE.com.

Sigurnost: LEDVANCE upotrebljava kolačiće za potpomaganje ili omogućavanje sigurnosnih značajki i za otkrivanje zlonamjernih aktivnosti.

KOJE SPECIFIČNE KOLAČIĆE UPOTREBLJAVAMO NA NAŠIM MREŽNIM MJESTIMA?

Kategorija kolačića? Kako se zovu? Koliko su dugo aktivni? Koja je njihova funkcija?
Kolačići sesije "privacy-settings" 180 dana Ovaj kolačić regulira uporabu kolačića na mrežnim mjestima tvrtke LEDVANCE. U ovom je kolačiću pohranjena privola ili prigovor posjetitelja na prihvaćanje kolačića.
"PHPSESSID";
"JSESSIONID"
Sesija preglednika;
kraj sesije (30 min)
Kolačiće sesije upotrebljavamo kako bismo osigurali pravilno funkcioniranje određenih dijelova naših mrežnih mjesta, tj. kako bismo sačuvali interakcije korisnika (npr. uneseni tekst) kada se posjetitelj kreće između stranica mrežnih mjesta.
"CAKEPHP" 2 sata Navedene kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali pravilno funkcioniranje određenih dijelova naših mrežnih mjesta (mrežne aplikacije).
"sap-appcontext"

"sap-usercontext"
Sesija preglednika Tehničke informacije za aplikacije temeljene na SAP-u. Ovdje se ne pohranjuju osobni podaci.
"SIDwebservers"

"SIDwww-intermedia"
Sesija preglednika Tehničke informacije za naš raspoređivač opterećenja.
"et_oi_v2" „ne“: 50 godina
„da“: 16 mjeseci
Kolačić dane privole, pohranjuje odabir posjetitelja; ako je na strani korisnika, prikazuje se privola za praćenje. Upotrebljavat će se i za eventualno povlačenje privole.
Performance / Analytics "etcnt_[hash]" 28 dana Upotrebljavamo alat za praćenje korisničkog služenja mrežnim mjestom kako bismo saznali informacije o načinu interakcije naših korisnika s mrežnim mjestima. Da bismo mogli prikupljati i analizirati podatke, moramo spremiti kolačiće za praćenje korisničkog služenja mrežnim mjestom. Dakle, prikupljene informacije ne sadrže osobne podatke i pohranjuju se unutar kolačića. Stoga nije moguće izvesti zaključke o pojedincu iz prikupljenih podataka.
"_vm_u" 40 min Sprema status bilježenja za analitiku korisničkog iskustva.
"BT_ctst" Sesija preglednika Upotrebljava se isključivo kako bi se saznalo ima li preglednik posjetitelja omogućene kolačiće ili nema
"BT_sdc" Sesija preglednika Sadrži podatke koji nisu specifični za korisnika o trenutnoj sesiji posjetitelja (podaci o prethodnoj mrežnoj stranici, broj stranica, broj sekundi od početka sesije).
"BT_pdc" 1 godina Sadrži podatke koji nisu specifični za korisnika o povijesti posjetitelja (korisnik je, primatelj je biltena i sl.)
"GS1_v" 1 godina Ovaj kolačić sadrži ID posjetitelja i služi za identifikaciju posjetitelja tijekom više sesija
"isSdEnabled" 24 sata Ustanovljuje snima li se postotak pomicanja posjetitelja kroz stranicu.
"noWS_[hash]" Sesija preglednika Sadrži podatak „točno“ ili „netočno“ i ukazuje da mrežno mjesto s uključenim kôdom za praćenje nema aktivne testove ili ne isporučuje testove iz drugih razloga.
"_et_coid" 2 godine Prepoznavanje kolačića
"et_id" 2 godine Prepoznavanje posjetitelja
_ga 2 godine Registrira jedinstveni ID koji se koristi za generiranje statističkih podataka o upotrebi web stranica posjetitelja.
_gid 1 dan Ovaj kolačić sadrži ID posjetitelja i služi za identifikaciju posjetitelja tijekom više sesija
"GS3_v" 1 godina Kolačić sadrži ID posjetitelja i koristi se za identifikaciju posjetitelja tijekom više sesija.
"application" 15 min Privremena pohrana svih parametara koje je korisnik odabrao u aplikaciji FastCalc u trajanju od 15 minuta.
"illuminance" 15 min Privremena pohrana svih parametara koje je korisnik odabrao u aplikaciji FastCalc u trajanju od 15 minuta.
"maintenanceFactor" 15 min Privremena pohrana svih parametara koje je korisnik odabrao u aplikaciji FastCalc u trajanju od 15 minuta.
"rhoCeiling" 15 min Privremena pohrana svih parametara koje je korisnik odabrao u aplikaciji FastCalc u trajanju od 15 minuta.
"rhoFloor" 15 min Privremena pohrana svih parametara koje je korisnik odabrao u aplikaciji FastCalc u trajanju od 15 minuta.
"rhoWall" 15 min Privremena pohrana svih parametara koje je korisnik odabrao u aplikaciji FastCalc u trajanju od 15 minuta.
"roomHeight" 15 min Privremena pohrana svih parametara koje je korisnik odabrao u aplikaciji FastCalc u trajanju od 15 minuta.
"roomLength" 15 min Privremena pohrana svih parametara koje je korisnik odabrao u aplikaciji FastCalc u trajanju od 15 minuta.
"roomWidth" 15 min Privremena pohrana svih parametara koje je korisnik odabrao u aplikaciji FastCalc u trajanju od 15 minuta.

PRAĆENJE KORISNIČKOG SLUŽENJA MREŽNIM MJESTOM

Ovo mrežno mjesto koristi se uslugama društva etracker GmbH (www.etracker.com) za analizu služenja mrežnim mjestom. Kolačići se upotrebljavaju kako bi omogućili statističku analizu korisničkog služenja ovim mrežnim mjestom, kao i prikaz sadržaja koji se tiče služenja.

Dobivene generirane podatke etracker u naše ime obrađuje i sprema isključivo u Njemačkoj.

Obrada osobnih podataka temelji se na našem legitimnom interesu za optimizacijom našeg mrežnog mjesta u skladu s člankom 6., stavkom 1., točkom f Opće uredbe o zaštiti podataka Europske unije (eng. GDPR). Podaci koji mogu omogućiti identifikaciju pojedinaca, npr. IP adresa te ID-jevi prijave ili uređaja anonimiziraju se ili pseudonimiziraju što je prije moguće. Podaci se ne upotrebljavaju u druge svrhe, ne kombiniraju se s drugim podacima niti se dijele s trećim stranama.

U bilo kojem trenutku možete uložiti prigovor na postupak praćenja korisničkog služenja mrežnim mjestom putem komandi koje se nalaze pod „Vaše postavke za kolačiće“ ili putem sljedeće poveznice:

UPORABA GOOGLE ANALYTICS

1. Opseg obrade osobnih podataka

Na našem web-mjestu koristimo Google Analytics, uslugu za web analizu od Google LLC, 1600 Amphiteatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (dalje u tekstu: Google). Google Analytics analizira, između ostalog, polazište posjetitelja, duljinu posjeta pojedinim stranicama i uporabu alata za pretragu te na taj način omogućuje bolji nadzor uspješnosti reklamnih kampanja. Google postavlja kolačić na vaš uređaj. Osobni podaci mogu biti pohranjeni i obrađeni, posebno aktivnost korisnika (npr. koje starnice su posjećene i koji elementi su odabrani), podaci o uređaju i pregledniku (npr. IP adresa i operativni sustav), podaci o prikazanim oglasima (npr. koji oglasi su prikazani i da li ih je korisnik slijedio) i također podaci oglašivačkih partnera (npr. pseudonimizirani ID).

Podaci koje je kreirao kolačić o vašem korištenju ovog web-mjesta biti će preneseni i pohranjeni od strane Google-a na poslužiteljima u SAD-u. Ipak, ukoliko je IP anonimizacija na ovom web-mjestu uključena, vaša IP adresa će biti skraćena od strane Google-a unutar zemalja članica EU ili drugih zemalja potpisnica Ugovora o Europskom Ekonomskom području (EEA). Samo u iznimnim slučajevima će vaša puna IP adresa biti prenesena na Google server u SAD-u i tamo skraćena.

IP anonimizacija na ovom web-mjestu je uključena. U ime operatera ovog web-mjesta, Google će koristiti ove podatke u svrhu procjene vašeg korištenja ovog web-mjesta, izrade izvješća o aktivnosti web-mjesta i pružanja drugih usluga operaterima web-mjesta, a koje se odnose na aktivnost web-mjesta i uporabu interneta. IP adresa koju šalje vaš preglednik kao dio Google Analytics ne kombinira se s drugim Google podacima.

Možete odbiti koristiti kolačiće odabirom odgovarajućih postavki u vašem pregledniku, ipak, obratite pažnju da u tom slučaju možda nećete moći koristiti punu funkcionalnost našeg web-mjesta. Za daljnje informacije o prikupljanju i pohranjivanju podataka od strane Google-a, molimo posjetite: https://policies.google.com/privacy?gl=EN&hl=en

2. Svrha obrade osobnih podataka

Obrada korisničkih osobnih podataka omogućuje nam analizu ponašanja posjetitelja. Procjenom prikupljenih podataka, možemo sastaviti informaciju o korištenju pojedinih komponenti našeg web-mjesta. To nam omogućuje kontinuirano unaprijeđenje našeg web-mjesta i korisničkog iskustva.

3. Pravna osnova za obradu osobnih podataka

Slijedeći preporuke EU ustanova za zaštitu podataka, ishodili smo aktivnu i eksplicitnu privolu korisnika koja stvara pravnu osnovu za obradu prema članku 6, stavak 1, alineja a GDPR-a prilikom uporabe Google Analytics. Nadalje, naši legitimni interes leži u razlozima navedenim ispred, te je obrada podataka provedena sukladno članku 6, stavak 1, alineja f GDPR-a. Anonimiziranjem IP adrese, korisnički interes za zaštitu osobnih podataka je dovoljno uvažen.

4. Trajanje pohrane podataka

Vaši osobni podaci biti će sačuvani toliko dugo koliko je potrebno za ispunjavanje potreba opisanih u ovoj Politici zaštite podataka ili koliko je zahtjevano zakonom, npr. za porezne i računovodstvene svrhe.

5. Mogućnost prigovora i brisanja

Možete spriječiti prikupljanje i pohranu vaših osobnih podataka od strane Google-a zabranom pohrane kolačića trećih strana na vaš uređaj, uporabom "Ne slijedi" funkcije podržanog preglednika, deaktiviranjem izvršavanje skriptnog koda u vašem pregledniku ili instalacijom "skript blokera" kao NoScript (www.noscript.net) ili Ghostery (www.ghostery.com) u vašem pregledniku.

Također možete spriječiti prikupljanje podataka koje generira kolačić i povezanih s vašim korištenjem web-mjesta (uključujući vašu IP adresu). Možete spriječiti obradu vaših podataka od strane Google-a preuzimanjem i instaliranjem plug-ina za preglednik koji je dostupan na sljedećoj poveznici: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Sljedeća poveznica omogućuje vam da isključite uporabu vaših osobnih podataka od strane Google-a: https://adssettings.google.de

Daljnje informacije o mogućnostima prigovora i brisanja za Google možete pronaći na: https://policies.google.com/privacy?gl=EN&hl=en

Dodatno, Google je pristupio i certificirao prema Privacy Shield Agreement koji je zaključen između EU i SAD-a. To znači da je Google posvećen pridržavanju standrda i regulative EU zaštite podataka. Više informacija dostupno je na sljedećoj poveznici: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI&status=Active

NA KOJI NAČIN MOGU POVUĆI SVOJU PRIVOLU ZA KOLAČIĆE I PROMIJENITI POSTAVKE KOLAČIĆA?

Svoju privolu za uporabu kolačića možete povući bilo kada putem prethodno navedenih komandi. Napominjemo da povlačenje nema utjecaj na uporabu strogo neophodnih kolačića.

Naravno, možete u cijelosti deaktivirati kolačiće unutar svog preglednika. Upute o administriranju i brisanju kolačića možete pronaći u postavkama za pomoć svog preglednika.

Napominjemo da neki dijelovi i funkcije mrežnih mjesta tvrtke LEDVANCE možda neće ispravno funkcionirati ako u potpunosti deaktivirate kolačiće.

KONTAKT

Ako imate pitanja o našem Pravilniku o korištenju kolačića, slobodno nam se obratite na adresu privacy@ledvance.com ili na adresu:

LEDVANCE GmbH
Službenik za zaštitu podataka
Parkring 29-33
85748 Garching
Njemačka

 

Dijeli stranicu putem društvenih mreža