Profesionalni

LEDVANCE COOKIE POLITIKA

Pažljivo pročitajte ovaj Pravilnik o korištenju kolačića kako biste saznali više pojedinosti o kolačićima koje upotrebljavamo i informacijama koje prikupljamo kada se služite našim mrežnim mjestima.

ŠTO SU TO KOLAČIĆI?

Kolačići su male datoteke koje web-mjesto koje posjećujete šalje i pohranjuje na vaše računalo. Vaš preglednik šalje ove kolačiće i informacije pohranjene u njima natrag web stranici (kolačići prve strane) ili drugoj web stranici (kolačići treće strane) svaki put kada ponovno posjetite prethodno posjećenu web stranicu. Kolačići se koriste kako bi web stranice bile jednostavnije i učinkovitije.

VAŠE POSTAVKE ZA KOLAČIĆE

Napominjemo da povlačenje nema utjecaj na uporabu strogo neophodnih kolačića koji su nužni za distribuciju ovog mrežnog mjesta. Možete u cijelosti deaktivirati uporabu kolačića unutar svog preglednika.

KOJE RAZLIČITE VRSTE KOLAČIĆA POSTOJE?

Kolačići se obično razvrstavaju u sljedeće kategorije:

Kolačići prve strane: kolačići prve strane oni su kolačići koje postavlja mrežno mjesto koje korisnik posjećuje, tj. kolačići koje LEDVANCE postavi prilikom vašeg posjeta mrežnom mjestu tvrtke LEDVANCE.

Kolačići treće strane: kolačići treće strane kolačići su koje postavlja neko drugo mrežno mjesto koje nije posjećeno mrežno mjesto.

Trajni kolačići: trajni kolačići imaju rokove isteka koji su dulji od trajanja sesije preglednika. Oni se aktiviraju svaki put kad korisnik ponovno posjeti mrežno mjesto koje je izradilo kolačić. Oni ostaju na korisnikovom uređaju tijekom vremenskog roka navedenog u kolačiću. Uobičajeni rokovi isteka trajnih kolačića mogu se kretati u rasponu od nekoliko dana do nekoliko godina.

KOJE KATEGORIJE KOLAČIĆA UPOTREBLJAVA LEDVANCE I U KOJE SVRHE?

Na mrežnim mjestima tvrtke LEDVANCE upotrebljavamo kolačiće kako bismo vam općenito pružili najbolje moguće korisničko iskustvo, npr. pamćenjem vaših posjeta našim mrežnim mjestima i vaših preferencija za mrežno mjesto, kao i omogućavanjem vašeg učinkovitijeg kretanja između različitih stranica mrežnog mjesta.

LEDVANCE upotrebljava sljedeće kategorije kolačića u sljedeće svrhe:

Strogo neophodni kolačići: LEDVANCE postavlja kolačiće koji su nužni za pokretanje mrežnih mjesta tvrtke LEDVANCE i za pravilno funkcioniranje mrežnih mjesta; bez tih kolačića, značajke na mrežnim mjestima tvrtke LEDVANCE na koje to utječe uopće se ne mogu omogućiti. Strogo neophodni kolačići obično su nužni za značajke kao što su pristup sigurnim područjima i košarice za kupovinu.

Radni učinak / analitika: LEDVANCE prikuplja informacije o načinu na koji se služite mrežnim mjestom, npr. koje stranice najčešće posjećujete i koje pogreške vam se javljaju. Takvo analitičko profiliranje pomaže nam da izmjerimo učinkovitost ponuđenog sadržaja i da utvrdimo na koji se način može poboljšati učinkovitost mrežnog mjesta.

Funkcionalnost i preferencije: LEDVANCE upotrebljava kolačiće kako bi zapamtio vaše odabire i preferencije, tj. jezične i komunikacijske preferencije, postavke izgleda itd.

Provjera autentičnosti: LEDVANCE upotrebljava kolačiće kako bi vas prepoznao kada ste prijavljeni na LEDVANCE, tj. na www.myLEDVANCE.com.

Sigurnost: LEDVANCE upotrebljava kolačiće za potpomaganje ili omogućavanje sigurnosnih značajki i za otkrivanje zlonamjernih aktivnosti.

KOJE SPECIFIČNE KOLAČIĆE UPOTREBLJAVAMO NA NAŠIM MREŽNIM MJESTIMA?

Kategorija kolačića? Kako se zovu? Koliko su dugo aktivni? Koja je njihova funkcija?
Kolačići sesije "privacy-settings" 180 dana Ovaj kolačić regulira uporabu kolačića na mrežnim mjestima tvrtke LEDVANCE. U ovom je kolačiću pohranjena privola ili prigovor posjetitelja na prihvaćanje kolačića.
"PHPSESSID";
"JSESSIONID"
Sesija preglednika;
kraj sesije (30 min)
Kolačiće sesije upotrebljavamo kako bismo osigurali pravilno funkcioniranje određenih dijelova naših mrežnih mjesta, tj. kako bismo sačuvali interakcije korisnika (npr. uneseni tekst) kada se posjetitelj kreće između stranica mrežnih mjesta.
"CAKEPHP" 2 sata Navedene kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali pravilno funkcioniranje određenih dijelova naših mrežnih mjesta (mrežne aplikacije).
"sap-appcontext"

"sap-usercontext"
Sesija preglednika Tehničke informacije za aplikacije temeljene na SAP-u. Ovdje se ne pohranjuju osobni podaci.
"SIDwebservers"

"SIDwww-intermedia"
Sesija preglednika Tehničke informacije za naš raspoređivač opterećenja.
"et_oi_v2" „ne“: 50 godina
„da“: 16 mjeseci
Kolačić dane privole, pohranjuje odabir posjetitelja; ako je na strani korisnika, prikazuje se privola za praćenje. Upotrebljavat će se i za eventualno povlačenje privole.
Performance / Analytics "etcnt_[hash]" 28 dana Upotrebljavamo alat za praćenje korisničkog služenja mrežnim mjestom kako bismo saznali informacije o načinu interakcije naših korisnika s mrežnim mjestima. Da bismo mogli prikupljati i analizirati podatke, moramo spremiti kolačiće za praćenje korisničkog služenja mrežnim mjestom. Dakle, prikupljene informacije ne sadrže osobne podatke i pohranjuju se unutar kolačića. Stoga nije moguće izvesti zaključke o pojedincu iz prikupljenih podataka.
"_vm_u" 40 min Sprema status bilježenja za analitiku korisničkog iskustva.
"BT_ctst" Sesija preglednika Upotrebljava se isključivo kako bi se saznalo ima li preglednik posjetitelja omogućene kolačiće ili nema
"BT_sdc" Sesija preglednika Sadrži podatke koji nisu specifični za korisnika o trenutnoj sesiji posjetitelja (podaci o prethodnoj mrežnoj stranici, broj stranica, broj sekundi od početka sesije).
"BT_pdc" 1 godina Sadrži podatke koji nisu specifični za korisnika o povijesti posjetitelja (korisnik je, primatelj je biltena i sl.)
"GS1_v" 1 godina Ovaj kolačić sadrži ID posjetitelja i služi za identifikaciju posjetitelja tijekom više sesija
"isSdEnabled" 24 sata Ustanovljuje snima li se postotak pomicanja posjetitelja kroz stranicu.
"noWS_[hash]" Sesija preglednika Sadrži podatak „točno“ ili „netočno“ i ukazuje da mrežno mjesto s uključenim kôdom za praćenje nema aktivne testove ili ne isporučuje testove iz drugih razloga.
"_et_coid" 2 godine Prepoznavanje kolačića
"et_id" 2 godine Prepoznavanje posjetitelja
_ga 2 godine Registrira jedinstveni ID koji se koristi za generiranje statističkih podataka o upotrebi web stranica posjetitelja.
_gid 1 dan Ovaj kolačić sadrži ID posjetitelja i služi za identifikaciju posjetitelja tijekom više sesija
"GS3_v" 1 godina Kolačić sadrži ID posjetitelja i koristi se za identifikaciju posjetitelja tijekom više sesija.
"application" 15 min Privremena pohrana svih parametara koje je korisnik odabrao u aplikaciji FastCalc u trajanju od 15 minuta.
"illuminance" 15 min Privremena pohrana svih parametara koje je korisnik odabrao u aplikaciji FastCalc u trajanju od 15 minuta.
"maintenanceFactor" 15 min Privremena pohrana svih parametara koje je korisnik odabrao u aplikaciji FastCalc u trajanju od 15 minuta.
"rhoCeiling" 15 min Privremena pohrana svih parametara koje je korisnik odabrao u aplikaciji FastCalc u trajanju od 15 minuta.
"rhoFloor" 15 min Privremena pohrana svih parametara koje je korisnik odabrao u aplikaciji FastCalc u trajanju od 15 minuta.
"rhoWall" 15 min Privremena pohrana svih parametara koje je korisnik odabrao u aplikaciji FastCalc u trajanju od 15 minuta.
"roomHeight" 15 min Privremena pohrana svih parametara koje je korisnik odabrao u aplikaciji FastCalc u trajanju od 15 minuta.
"roomLength" 15 min Privremena pohrana svih parametara koje je korisnik odabrao u aplikaciji FastCalc u trajanju od 15 minuta.
"roomWidth" 15 min Privremena pohrana svih parametara koje je korisnik odabrao u aplikaciji FastCalc u trajanju od 15 minuta.

PRAĆENJE KORISNIČKOG SLUŽENJA MREŽNIM MJESTOM

Ovo mrežno mjesto koristi se uslugama društva etracker GmbH (www.etracker.com) za analizu služenja mrežnim mjestom. Kolačići se upotrebljavaju kako bi omogućili statističku analizu korisničkog služenja ovim mrežnim mjestom, kao i prikaz sadržaja koji se tiče služenja.

Dobivene generirane podatke etracker u naše ime obrađuje i sprema isključivo u Njemačkoj.

Obrada osobnih podataka temelji se na našem legitimnom interesu za optimizacijom našeg mrežnog mjesta u skladu s člankom 6., stavkom 1., točkom f Opće uredbe o zaštiti podataka Europske unije (eng. GDPR). Podaci koji mogu omogućiti identifikaciju pojedinaca, npr. IP adresa te ID-jevi prijave ili uređaja anonimiziraju se ili pseudonimiziraju što je prije moguće. Podaci se ne upotrebljavaju u druge svrhe, ne kombiniraju se s drugim podacima niti se dijele s trećim stranama.

U bilo kojem trenutku možete uložiti prigovor na postupak praćenja korisničkog služenja mrežnim mjestom putem komandi koje se nalaze pod „Vaše postavke za kolačiće“ ili putem sljedeće poveznice:

Upotreba Google TAG MANAGER

1. Opseg obrade osobnih podataka
Ova web stranica koristi Google Tag Manager tvrtke Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska ("Google") za prikupljanje informacija o ponašanju korisnika i upravljanje oznakama.

2. Kako funkcionira označavanje
Za korištenje Google Tag Manager koristimo takozvano "označavanje na strani poslužitelja". Uz pomoć oznake, vaša IP-adresa se prikuplja i šalje na naš vlastiti poslužitelj s lokacijom hostinga unutar EU, gdje je Google Tag Manager implementiran i prima IP-adresu. Ovdje, još uvijek na vlastitom poslužitelju, IP-adresa se anonimizira i tek onda šalje na daljnje servise povezane na Tag Manager. To znači da vaše osobne podatke obrađujemo samo na vlastitom poslužitelju, a veza s Googleovim poslužiteljima tehnički je isključena.
 
3. Svrha obrade podataka
Svrha obrade je prikupljena i pregledna administracija kao i učinkovita integracija usluga trećih strana putem oznaka. Oznake su mali elementi koda na online prisutnosti koji se koriste, između ostalog, za mjerenje broja posjetitelja i ponašanja, bilježenje utjecaja online oglašavanja i društvenih kanala, korištenje remarketinga i ciljanja te testiranje i optimizaciju online prisutnosti. Kada korisnik posjeti online prisutnost, trenutna konfiguracija oznake šalje se korisnikovom pregledniku. Sadrži izjave o tome koje se oznake trebaju pokrenuti.

4. Pravna osnova za obradu osobnih podataka
Pravna osnova za obradu osobnih podataka je čl. 6 (1) (1) (f) GDPR. Operater web stranice ima legitiman interes za pružanje web stranice tehnički bez grešaka i stoga jasnu administraciju kao i učinkovitu integraciju usluga trećih strana putem oznaka.
 
5. Trajanje skladištenja
Podaci prikupljeni u kontekstu korištenja Google Tag Managera čuvat će se 14 dana i potom izbrisati. Izvan prethodno navedenog razdoblja pohrane podaci se koriste samo u svrhu analize u agregiranom i anonimiziranom obliku, tj. bez mogućnosti identifikacije pojedinaca.
 
6. Dodatne mjere
S Googleom smo sklopili tzv. ugovor o obradi podataka za naše korištenje Google Analytics 4, kojim se Google obvezuje štititi podatke korisnika naše web stranice i ne prosljeđivati ​​ih trećim stranama.

Kako bismo osigurali višu razinu zaštite podataka, s pružateljem smo dogovorili standardne klauzule o zaštiti podataka u skladu s čl. 46. ​​st. 2 lit. c GDPR. Oni obvezuju primatelja podataka u SAD-u na obradu podataka u skladu s razinom zaštite u Europi. U slučajevima kada se to ne može osigurati čak ni ovim produljenjem ugovora, nastojimo ishoditi dodatne propise i obveze od primatelja u SAD-u.

7. Prigovor i udaljenje
Prikupljanje podataka za pružanje web stranice, kao i pohranjivanje je neophodno za rad web stranice. Stoga se korisnik ne smije buniti na gore navedene procese.

KORIŠTENJE GOOGLE Analytics 4

1. Opseg obrade osobnih podataka
Ova web stranica koristi Google Analytics 4, uslugu koju pruža Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irska ("Google"), koja se može koristiti za analizu korištenja web stranica.

2. Kako funkcionira praćenje
Kako bismo mogli koristiti Google Analytics 4, koristimo takozvano "praćenje na strani poslužitelja". Ukoliko date privolu sukladno čl. 6 (1) lit. GDPR putem natpisa kolačića, dodijelit ćemo vam jedinstveni ID za praćenje. Ovaj ID pohranjujemo zajedno s ostalim podacima koji nam se prenose kada posjetite web stranicu na jednom od naših poslužitelja s lokacijom hostinga unutar EU. Ovime se prenose sljedeći podaci:
 
  • IP adresa
  • ID preporuke
  • vremenske oznake
  • vrsta preglednika
  • korisnički agent
  • ako je primjenjivo, mobilni identifikatori kao što su IDFA, UDID, Android ID ili Google ID za oglašavanje, Windows ID za oglašavanje ili drugi Windows ID-ovi, IMEI ili IMSI, MSISDN.

Kako bi se osiguralo da Google Analytics ne prima nikakve osobne podatke, ID praćenja koji stvaramo odvaja se od svih gore navedenih osobnih podataka kao i podataka uređaja tako da je ID anonimizirani zapis. Nakon što se to osigura, isključivo ćemo prenijeti vaš anonimizirani ID u Google Analytics 4. To također može rezultirati prijenosom ovih informacija na poslužitelje tvrtke Google LLC sa sjedištem u SAD-u i daljnjom obradom informacija tamo.

Google Analytics 4 također omogućuje izradu statistike s podacima o dobi, spolu i interesima korisnika web stranice na temelju procjene interesnog oglašavanja i uz uključivanje informacija trećih strana putem posebne funkcije, tzv. demografske karakteristike“. To omogućuje određivanje i razlikovanje skupina korisnika web stranice u svrhu ciljanih marketinških mjera. Međutim, podaci prikupljeni putem "demografskih karakteristika" ne mogu se pripisati određenoj osobi, pa tako ni vama osobno. Ovi podaci prikupljeni putem funkcije "demografske karakteristike" čuvaju se 2 mjeseca i zatim se brišu.

Kao proširenje Google Analytics 4, funkcija "UserIDs" također se koristi za ovu web stranicu. Dodjeljivanjem pojedinačnih UserID-ova, Google može izraditi izvješća o različitim uređajima (tzv. "praćenje više uređaja"). To znači da se vaše ponašanje pri korištenju također može analizirati na svim uređajima ako ste dali odgovarajući pristanak za korištenje Google Analytics 4 u skladu s čl. 6 (1) lit. GDPR, ako ste postavili osobni račun registracijom na ovoj web stranici i ako ste prijavljeni na svoj osobni račun na različitim krajnjim uređajima sa svojim relevantnim podacima za prijavu. Ovako prikupljeni podaci pokazuju, između ostalog, na kojem je krajnjem uređaju prvi put kliknuto na oglas te koji je krajnji uređaj korišten za konverziju.

3. Svrha obrade podataka
Svrha obrade je procjena korištenja web stranice, sastavljanje izvješća (izvješća) o aktivnostima web stranice ili ponašanju pri korištenju i pružanje daljnjih usluga vezanih uz korištenje web stranice i interneta.

4. Pravna osnova za obradu osobnih podataka
Pravna osnova za obradu osobnih podataka je korisnikova privola sukladno čl. 6 (1) (a) GDPR.

5. Trajanje skladištenja
Podaci prikupljeni u kontekstu korištenja Google Analytics 4 čuvat će se 14 mjeseci, a zatim će se izbrisati. Izvan prethodno navedenog razdoblja pohrane podaci se koriste samo u svrhu analize u agregiranom i anonimiziranom obliku, tj. bez mogućnosti identifikacije pojedinaca.

6. Dodatne mjere
S Googleom smo sklopili tzv. ugovor o obradi podataka za naše korištenje Google Analytics 4, kojim se Google obvezuje štititi podatke korisnika naše web stranice i ne prosljeđivati ​​ih trećim stranama.
Kako bismo osigurali višu razinu zaštite podataka, s pružateljem smo dogovorili standardne klauzule o zaštiti podataka u skladu s čl. 46. ​​st. 2 lit. c GDPR. Oni obvezuju primatelja podataka u SAD-u na obradu podataka u skladu s razinom zaštite u Europi. U slučajevima kada se to ne može osigurati čak ni ovim produljenjem ugovora, nastojimo ishoditi dodatne propise i obveze od primatelja u SAD-u.

7. Mogućnost opoziva privole i uklanjanja
Imate pravo u bilo kojem trenutku opozvati svoju izjavu o privoli prema zakonu o zaštiti podataka. Opoziv privole ne utječe na zakonitost obrade koja se provodila na temelju privole do opoziva.

NA KOJI NAČIN MOGU POVUĆI SVOJU PRIVOLU ZA KOLAČIĆE I PROMIJENITI POSTAVKE KOLAČIĆA?

Svoju privolu za uporabu kolačića možete povući bilo kada putem prethodno navedenih komandi. Napominjemo da povlačenje nema utjecaj na uporabu strogo neophodnih kolačića.

Naravno, možete u cijelosti deaktivirati kolačiće unutar svog preglednika. Upute o administriranju i brisanju kolačića možete pronaći u postavkama za pomoć svog preglednika.

Napominjemo da neki dijelovi i funkcije mrežnih mjesta tvrtke LEDVANCE možda neće ispravno funkcionirati ako u potpunosti deaktivirate kolačiće.

KONTAKT

Ako imate pitanja o našem Pravilniku o korištenju kolačića, slobodno nam se obratite na adresu privacy@ledvance.com ili na adresu:

LEDVANCE GmbH
Službenik za zaštitu podataka
Parkring 1-5
85748 Garching
Njemačka

 

Dijeli stranicu putem društvenih mreža