Profesionalni
HCL uredska rasvjeta

HCL UREDSKA RASVJETA

BIOLOŠKI AKTIVNA RASVJETA ZA VODEĆU GLOBALNU KONZULTANTSKU KUĆU

Prednosti projekta

 • Kvaliteta svjetla
  Jednolika rasvjeta prostora s prosječnom rasvijetljenošću od 500 lx. Unaprijeđena kvaliteta rasvjete u uredu s HCL funkcionalnošću prema DIN 67600.
 • Intuitivna kontrola
  "User-friendly" i intuitivna prilagodba različitih režima rasvjete integracijom BIOLUX kontrolera u postojeći sustav upravljanja.
 • Instalacija i programiranje
  Okviri za montažu omogućuju jednostavnu nadgradnu montažu HCL panela na strop. Prilagođeni okviri omogućuju da se BIOLUX HCL downlight svjetiljke koriste u postojećim otvorima u stropu.

Projektne informacije

 • Minhen, Njemačka, rujan 2020
 • Korisnik: Vodeća globalna konzultantska kuća
 • Projekt: Promjena u HCL uredsku rasvjetu u konzultantskoj kući
 • Primjena: Sobe za sastanke, pojedinačni uredi
 • Tehnologija: LED tehnologija
 • Proizvodi: Biolux Panel 625 43W (EAN 4058075364561), Biolux Downlight DN150 (EAN 4058075400733), Biolux Control Unit (EAN 4058075308657)

Moćno BIOLUX HCL rasvjetno rješenje iz LEDVANCE-a daje odličnu kvalitetu svjetla u njemačkom uredu jedne od vodećih konzultantskih kuća i može se fleksibilno prilagoditi potrebama korisnika u svakom trenutku.

IZAZOV

Neke prethodno korištene svjetiljke postizale su rasvijetljenost od samo 100 lx, što je znatno manje od potrebnog za ergonomski rad i zadovoljavanje trenutnih standarda. Dodatno, korisnik je htio visoko-kvalitetnu rasvjetu koja se može prilagoditi promjenjivim situacijama u uredu. Budući da prostori nisu imali spuštene stropove za ugradnju svjetiljki bilo je potrebno pronaći vizualno prihvatljivo rješenje za njihovu montažu i ožičenje. Daljnji zahtjev je bio korištenje postojećih četvrtastih otvora za ugradnju novih svjetiljki.

Primjer uredske rasvjete s Biolux HCL sustavom
"Focus" režim rada osigurava veću pažnju tijekom prezentacija.

RJEŠENJE

Korisnik je odabrao inovativni LEDVANCE BIOLUX HCL sustav. Korišten je BIOLUX HCL PANEL 625, koji je izuzetno sjajan i ima ograničeno blještanje UGR <15 i visoki uzvrat boje od CRI ≥ 90. Instalirani su u LEDVANCE okvire za montažu na betonskom stropu i osiguravaju jednoliku rasvijetljenost od 500 lux. Na taj način rasvjeta zadovoljava preporuke za biološki učinkovitu rasvjetu prema DIN SPEC 67600. Prilagođeni okviri za okrugle BIOLUX HCL downlight svjetiljke korišteni su za maskiranje postojećih četvrtastih otvora u stropu. HCL sustav integriran je u uredske prostore s intuitivnim BIOLUX kontrolerima.

PREDNOSTI

Novo HCL rasvjetno rješenje osigurava jednoliku rasvjetu u uredu, uz stvaranje ugodne radne atmosfere. Dodatno, fleksibilani BIOLUX HCL sustav podržava različite dnevne rutine putem odgovarajućih scenarija rasvjete. Tijekom "brainstorminga" u sobi za sastanke, npr, "Create" režim rasvjete daje kreativnu atmosferu dok "Boost" režim pomaže zaposlenicima da koncentrirano rade na prezentaciji pod vremenskim pritiskom. Za prezentacije klijentu moguće je koristiti režim "Focus" za optimalne rasvjetne uvjete za maksimalnu pažnju.

Primjer uredske rasvjete s Biolux HCL sustavom
Tijekom uobičajenog rada, zaposlenici imaju optimalnu rasvjetu tijekom dana zahvaljujući "Natural" rasvjetnom režimu, koji se prilagođuje prirodnoj izmjeni dnevnog svjetla.

ZAKLJUČAK

Moćno BIOLUX HCL rasvjetno rješenje iz LEDVANCE-a s ituitivnim kontrolerima poboljšava kvalitetu rasvjete i fleksibilnu uporabu ureda konzultantske kuće. Pet različitih režima rada daju odlične uvjete za dnevni rad u uredu kao i za sastanke i prezentacije.

KRATKI PREGLED SVIH PROJEKATA OSVJETLJENJA

Inspirirajte se projektima osvjetljenja.

INTERESTED IN RELATED CONTENTS?

Dijeli stranicu putem društvenih mreža