Profesionalni

USPJEŠNO PROVOĐENJE PROJEKTA ZA URED BUDUĆNOSTI

NAJNOVIJA RASVJETA ZA POSLOVNI PROSTOR BUSINESS CAMPUS HUB U GARCHINGU

Kratak pregled prednosti projekta

 • PARTNER ZA RASVJETU BUDUĆNOSTI
  Tvrtka LEDVANCE, kao stručnjak za složena rješenja za sustave i projekte, osmislila je i uvela koncept rasvjete za tvrtku Business Campus Management GmbH u Garchingu koji ispunjava sve zahtjeve modernog uredskog uređenja. Tvrtka LEDVANCE svojom ponudom pokriva široku lepezu rješenja za rasvjetu za ured budućnosti: od sustava VIVARES i BIOLUX HCL do pametnih i ukrasnih svjetiljki, LED TRAKA i prilagođenih svjetiljki.
 • SUSTAV KOJIM UPRAVLJA SENZOR
  Sustav za upravljanje rasvjetom VIVARES sastoji se od pojedinačnih rješenja za rasvjetu kojima upravlja senzor koji se odlikuje visokom razinom učinkovitosti i jednostavnosti upotrebe u inačicama ZIGBEE i DALI.
 • LJUDI SU U SREDIŠTU POZORNOSTI
  Sustav BIOLUX HCL stvara optimalnu rasvjetu za usredotočen rad u bilo koje doba dana, što potiče motivaciju i produktivnost zaposlenika.

Informacije o projektu

 • Garching, Njemačka 2021.
 • Kupac: Business Campus Management GmbH
 • Projekt: Nov koncept rasvjete za ured budućnosti
 • Primjena: Ured
 • Tehnologija: LED
 • Proizvodi: Sustavi VIVARES ZIGBEE i DALI, BIOLUX HCL, svjetiljke SMART+, ukrasne svjetiljke, prilagođene svjetiljke

Tvrtka LEDVANCE uvela je koncept rasvjete za poslovni prostor Business Campus HUB – ured budućnosti u kojem se posebno kombiniraju najinovativniji sustavi za upravljanje rasvjetom, stvara ugodna atmosfera i usklađuje pametna rasvjeta s energetskom učinkovitosti i visokom razinom komfora za korisnika.

IZAZOV

Moderni uredi nisu samo funkcionalna radna mjesta. Oni bi trebali biti okružje koje pozitivno utječe na motivaciju, dobrobit i produktivnost zaposlenika, potiče timski duh i, kao mjesto za suradnju i druženje, povećava privlačnost poslodavca. Imajući to na umu, tvrtka Business Campus Management GmbH u Garchingu, zajedno s odabranim partnerima, sagradila je iznajmljiv poslovni prostor Business Campus Hub kao ured budućnosti na površini od oko 500 m2 kako bi stvorila dodanu vrijednost za tvrtke i zaposlenike te tako potakla najam uredskog prostora. U tu se svrhu tražio koncept rasvjete koji bi ispunio sve zahtjeve inovativne rasvjete u uredu i učinio taj prostor posebno privlačnim tvrtkama koje žele unajmiti uredski prostor na tom mjestu.

RJEŠENJE

Tvrtka LEDVANCE, kao stručnjak za složene sustave i projekte rasvjete, bila je prvi izbor tvrtke Business Campus Management GmbH za suradnju na ostvarivanju koncepta rasvjete budućnosti u uredima poslovnog prostora Business Campus Hub. Osim poboljšane energetske učinkovitosti i smanjenog stupnja održavanja koncept se u prvom redu temeljio na zaposlenicima i posebno ugodnoj atmosferi u uredima. U tom je kontekstu upotreba sustava za upravljanje rasvjetom VIVARES u bežičnoj inačici ZIGBEE i žičanoj inačici DALI, kao i sustava BIOLUX HCL, igrala važnu ulogu za taj projekt. Što se tiče dizajna, rješenja tvrtke LEDVANCE postavila su nove standarde u poslovnom prostoru Business Campus Hub, funkcionalne svjetiljke s tehnologijom usmjerenom na budućnost nadopunjene su ukrasnim svjetiljkama i neizravnom naglašenom rasvjetom, a ugrađene su i prilagođene svjetiljke.

PREDNOSTI

Poslovni prostor Business Campus Hub podijeljen je na različita područja za koja je tvrtka LEDVANCE razvila rješenja za rasvjetu koja savršeno odgovaraju zahtjevima pojedinačnih prostorija: ulaz i recepcija poslovnog prostora Business Campus Hub sa svojim crnim stropom i manjkom stropnih obloga bili su poseban vizualni izazov za uspješnu rasvjetu. Zbog toga su odabrane ukrasne svjetiljke 1906 BUBBLE PENDANT kako bi stvorile privlačnu i ugodnu atmosferu u tom prostoru bez potrebe za renovacijom i potpuno se uklopile u okružje modernog ureda. Svjetiljke TRACKLIGHT SPOT poslužile su za bolje naglašavanje dizajna drvenog zida. Dvije međusobno povezane veće prostorije za obuku i za sastanke osmišljene su za događanja na kojima može prisustvovati do 40 ljudi. Te dvije prostorije opremljene su bežičnim sustavom VIVARES ZIGBEE, koji kombinira brzu ugradnju, lako puštanje u pogon i jednostavno rukovanje s učinkovitom upotrebom energije. Kombinacijom svjetiljki PANEL ZIGBEE ugrađenih u otvoreni strop sa svjetiljkama DOWNLIGHT ZIGBEE ugrađenim u rubna područja stvara se svjetliji cjelokupan izgled s raznim mogućnostima prigušivanja rasvjete.

Kupcu je bio posebno važan čist zrak bez bakterija zbog učestalosti upotrebe tih prostorija. Kako bi se ispunio taj zahtjev, na strop prostorija ugrađeni su uređaji za dezinfekciju zraka UVC V70 tako da budu neupadljivi i da ne zauzimaju puno prostora. Uređaji za dezinfekciju zraka smanjuju prisutnost virusa u zraku otprilike 70 % i tako povećavaju sigurnost korisnika tih prostorija.

U salonu za rad na prijenosnim računalima koji se prostorno može povezati s prostorijama za obuku/sastanke, kao i u otvorenom uredskom prostoru, sustav za upravljanje rasvjetom VIVARES ZIGBEE s pomoću senzora za svjetlost i pokrete korisnicima nudi razne mogućnosti upravljanja koje se očekuju od ureda budućnosti. Zbog koncepta pojedinačnih prostorija bez konvencionalnih radnih stolova u salonu za rad na prijenosnim računalima kupac je želio fleksibilno osmišljenu rasvjetu sa senzorima za tu prostoriju.

Poslovni prostor Business Campus Hub posebno podržava radne situacije koje zahtijevaju visoke razine koncentracije. Stoga su dvije uredske prostorije i sobe za sastanke opremljene sustavom BIOLUX HCL, koji potiče koncentraciju, motivaciju i dobrobit dinamičnom prilagodbom rasvjete u skladu s prirodnim tijekom dnevne svjetlosti. Osim toga, različiti načini rasvjete od načina Focus (usredotoči se) do Relax (opusti se) mogu se ručno postaviti za svjetiljke BIOLUX HCL PANEL i BIOULUX HCL DOWNLIGHT s pomoću upravljačke jedinice BIOLUX HCL CONTROL UNIT, što omogućava prilagodbu rasvjete na odgovarajuću radnu situaciju.

Pametno glasovno upravljanje rasvjetom ključna je komponenta ureda budućnosti. Zbog toga je jedna prostorija osmišljena kao ured za sastanke i odmor koji služi kao odmorište za razmišljanje i opremljen je funkcijom glasovnog upravljanja. Stoga je moguće upravljati svjetiljkama SMART+ SPOT i visećim svjetiljkama u modernom uredu na suvremen i praktičan način s pomoću glasa. Kombinacija tih pametnih svjetiljki čini ugodnu atmosferu savršenom.

Cilj sobe za rekreaciju bio je stvaranje sobe s posebnom atmosferom. Pozornost privlače zidne svjetiljke SMART+ koje osvjetljuju sobu neizravno s bočne strane. U kombinaciji sa sustavom VIVAVER DALI sa senzorima DALI zidnim se svjetiljkama može upravljati i prigušiti ih neovisno o svjetiljkama PANEL na rešetkastom stropu s pomoću zasebnog bežičnog prekidača SMART+ ZIGBEE. Zidne svjetiljke PANEL DALI također se mogu prigušiti. Korisnici prostorije stoga imaju mogućnost prilagodbe raspoloženja za rasvjetu prema vlastitim željama putem funkcije prigušivanja i upotrebe te prostorije kao odmarališta za pronalazak inspiracije.  

Povezani hodnik kao interaktivni prostor služi kao prijelaz između ureda i salona. Rasvjeta potiče prolazak hodnikom i skreće pozornost na prostorije na kraju hodnika. Dinamične LED TRAKE RGBW na zidu i rebrasta struktura svjetiljki PANEL IndiviLED DALI vizualno pokazuju put kroz hodnik. Osim toga, scene rasvjete programirane su prema zahtjevu kupca tako da se LED TRAKE mogu osim bijele postaviti i na plavu i zelenu boju. Zbog mogućnosti pojedinačnog programiranja LED TRAKA RGBW također postoji mnoštvo ostalih mogućnosti za dizajn boja i izgled.

Svjetiljke DOWNLIGHT ugrađene su u svim ostalim hodnicima radi bolje orijentacije.

Jednostavan crni strop bez obloga u poslovnom prostoru Business Campus Hub također je zadržan u salonu. Kako bi se salonu podario poseban stil bez obzira na crni strop, razvijene su posebne prilagođene linearne viseće svjetiljke od naših LED TRAKA. Nepravilnim redanjem tih linearnih visećih svjetiljki od LED TRAKA stvara se trodimenzijski dojam rasvjete, a salon poprima ugodnu atmosferu. Ugodna atmosfera dodatno je pojačana ukrasnim svojstvom svjetiljki VINTAGE 1906 PenduLum s LED žaruljicama 1906 iznad šanka u salonu.

SAŽETAK

Na površini od oko 500 m2 tvrtka Business Campus GmbH u Garchingu želi s odabranim partnerima stvoriti iznajmljiv poslovni prostor Business Campus Hub kao ured budućnosti. Tvrtka LEDVANCE, kao stručnjak za složene sustave i projekte rasvjete, osmislila je i uvela rješenja za rasvjetu utemeljena na najnovijim tehnologijama rasvjete koja se savršeno uklapaju u različite prostorije poslovnog prostora Business Campus. Asortimanu funkcionalnih svjetiljki s tehnologijom usmjerenom na budućnost pridodane su pametne i ukrasne svjetiljke, neizravna naglašena rasvjeta i prilagođene svjetiljke koje su osmišljene za salon. Novi koncept rasvjete znatno doprinosi preobrazbi iznajmljivog ureda budućnosti iz jednostavnog radnog mjesta u mjesto za susret koje motivira i nadahnjuje, što stvara dodanu vrijednost za tvrtku i njezine zaposlenike.

U tvrtki LEDVANCE pronašli smo savršenog partnera za rasvjetu u poslovnom prostoru Business Campus HUB. Oduševilo nas je profesionalno planiranje i uvođenje rješenja za rasvjetu tvrtke LEDVANCE i radujemo se budućim zajedničkim projektima.

KRATKI PREGLED SVIH PROJEKATA OSVJETLJENJA

Inspirirajte se projektima osvjetljenja.

JESTE LI ZAINTERESIRANI ZA POVEZANI SADRŽAJ?

Dijeli stranicu putem društvenih mreža