Profesionalni

ENERGETSKI OBNOVLJENA UREDSKA ZGRADA

ENERGETSKI RENOVIRANA UREDSKA ZGRADA S POMOĆU UČINKOVITE RASVJETE

Kratak pregled prednosti projekta

 • OSVJETLJENJE S POMOĆU SUSTAVA ZA UPRAVLJANJE RASVJETOM
  Zamjena zastarjele električne opreme stare uredske zgrade bila bi moguća samo uz veliki trošak. Stoga je s pomoću bežičnog sustava za upravljanje rasvjetom VIVARES ZIGBEE stvoren tehnički temelj za modernu, učinkovitu i interaktivnu rasvjetu u ovoj staroj zgradi, uključujući brzu ugradnju, jednostavno puštanje u pogon i praktično rukovanje.
 • DINAMIČNA RASVJETA
  S pomoću svoje dinamične prilagodbe svjetla sustav BIOLUX HCL pruža idealnu rasvjetu u sobama za sastanke i pojedinačnim uredima s manje dnevnog svjetla.
 • DRŽAVNO SUBVENCIONIRANA RENOVACIJA
  Zbog opsežne energetske obnove modernizacija rasvjete osmišljena je kako bi se zadovoljili zahtjevi državnih potpora u okviru programa KfW 276 i savezne potpore za učinkovite zgrade (BEG).

Informacije o projektu

 • Sittensen, Njemačka, 2021.
 • Kupac: Harald Meyer Installationen GmbH
 • Projekt: Energetska obnova uredske zgrade
 • Namjena: Ured
 • Tehnologija: LED
 • Proizvodi: VIVARES ZIGBEE, BIOLUX HCL, svjetiljke DOWNLIGHT

Tvrtka Harald Meyer Installationen GmbH optimizira radne uvjete za svoje zaposlenike, štedi na troškovima energije I ostvaruje korist od državnih potpora s energetski učinkovitom obnovom s pomoću sustava VIVARES Zigbee I BIOLUX HCL.

IZAZOV

Tvrtka Harald Meyer Installationen GmbH željela je zamijeniti cjelokupnu rasvjetu u svojoj uredskoj zgradi u Sittensenu učinkovitim i inteligentnim rješenjem za rasvjetu. Trebalo je uzeti u obzir strukturne i električne uvjete u staroj zgradi za planiranje i uvođenje novog koncepta rasvjete. Također je bilo potrebno ispuniti kriterije za dobivanje potpore programa KfW 276 i njemačke savezne potpore za učinkovite zgrade (BEG).

RJEŠENJE

Kupac je sklopio ugovor s tvrtkom LEDVANCE za obnovu rasvjete u cijeloj uredskoj zgradi. Kako bi se ispunili zahtjevi programa potpore, koncept rasvjete tvrtke LEDVANCE oslanjao se na sustave za upravljanje rasvjetom s pomoću senzora koji povećavaju kvalitetu rasvjete, smanjuju troškove energije i fleksibilno se prilagođavaju potrebama na radnim stanicama. Ugrađen je bežični sustav za upravljanje rasvjetom VIVARES ZIGBEE sa svjetiljkama PANEL u otvorenom uredskom prostoru. Sobe za sastanke i pojedinačni uredi s malo dnevnog svjetla opremljeni su sustavom BIOLUX HCL. Svjetiljke DOWNLIGHT sa senzorima pokreta ugrađene su na recepciji, hodnicima i zahodima.

PREDNOSTI

Energetskom obnovom kupac dobiva koncept rasvjete kojim se kombinira optimizirana kvaliteta rasvjete s interaktivnim rješenjima za rasvjetu i znatno smanjuju troškovi energije. Na taj način sustav VIVARES ZIGBEE omogućuje modernu i učinkovitu rasvjetu kojom upravljaju senzori bez obzira na zastarjelu električnu opremu stare uredske zgrade. Dinamična prilagodba svjetla sustava BIOLUX HCL i njegovi načini rasvjete koji se mogu birati stvaraju optimalnu radnu rasvjetu u bilo kojem trenutku, čak i u sobama za sastanke i pojedinačnim uredima s malo dnevnog svjetla. Na hodnicima i zahodima senzori za upravljanje rasvjetom jamče energetski učinkovitu rasvjetu. Novi koncept rasvjete također ispunjava sve zahtjeve za dobivanje državnih potpora.

SAŽETAK

Tvrtka Harald Meyer Installationen GmbH obnovila je svoju staru uredsku zgradu u Sittensenu i opremila je učinkovitom i inteligentnom rasvjetom. Obnova je omogućila tvrtki da iskoristi programe državne potpore KfW 276 i BEG. Tvrtka LEDVANCE uvela je koncept rasvjete koji ispunjava zahtjeve iz smjernica za radna mjesta, optimizira kvalitetu svjetla, smanjuje troškove energije te podupire dobrobit i učinkovitost zaposlenika.

Zbog dobre prošle suradnje bilo nam je zadovoljstvo ponovno odabrati tvrtku LEDVANCE. I s razlogom: „zato što je učinkovit i inteligentan koncept rasvjete bio odlučujući doprinos uspješnoj energetskoj obnovi naše uredske zgrade.

KRATKI PREGLED SVIH PROJEKATA OSVJETLJENJA

Inspirirajte se projektima osvjetljenja.

JESTE LI ZAINTERESIRANI ZA POVEZANI SADRŽAJ?

Dijeli stranicu putem društvenih mreža