Profesionalni

SAVRŠENA RASVJETA ZA INDUSTRIJSKU ZGRADU

NAJBOLJA RASVJETA ZA SVE (VISOKE ILI NISKE) SKLADIŠNE PROSTORE

Kratak pregled prednosti projekta

 • STARA ZGRADA, NOVA NAMJENA
  Tvrtka LEDVANCE podupire energetsku obnovu stare industrijske zgrade inovativnom LED rasvjetom za prenamjenu u skladište i radionicu.
 • VEĆA UČINKOVITOST, MANJI TROŠKOVI
  Moderne LED svjetiljke tvrtke LEDVANCE zadivljuju visokom učinkovitosti i manjim troškovima energije.
 • RASVJETA NA NAJVIŠOJ RAZINI
  Nova rasvjeta tvrtke LEDVANCE pruža puno bolju razinu rasvjete u pojedinačnim prostorima stare industrijske zgrade.

Informacije o projektu

 • Sittensen, Njemačka, 2021.
 • Kupac: Harald Meyer Installationen GmbH
 • Projekt: Energetska obnova stare industrijske zgrade
 • Primjena: Industrija
 • Tehnologija: LED
 • Proizvodi: DAMP PROOF, HIGH BAY s REFLEKTORIMA, FLOODLIGHT PERFORMANCE

U okviru projekta energetske obnove tvrtka LEDVANCE opremila je prostore stare industrijske zgrade u vlasništvu tvrtke Harald Meyer Installationen GmbH učinkovitom I visokokvalitetnom LED rasvjetom.

IZAZOV

Ako se promijeni namjena zgrade, zahtjevi za rasvjetu prostora također se mijenjaju i moraju se prilagoditi u skladu s tim. Tvrtka Harald Meyer Installationen GmbH suočila se s tim izazovom nakon što su prostorije stare industrijske zgrade u Sittensenu prenamijenili u skladište i radionicu. Osim što se rasvjeta trebala prilagoditi novoj namjeni, trebalo je i korjenito poboljšati razinu rasvjete u zgradi i znatno optimizirati energetsku učinkovitost.

RJEŠENJE

Tvrtka LEDVANCE razvila je i uvela koncept LED rasvjete za klijenta koji savršeno odgovara rasvjetnim zahtjevima raznih prostora koji se upotrebljavaju u staroj zgradi. U visokom su skladištu postavljenje svjetiljke HIGH BAY s reflektorima, a u prostoru za ručno skladištenje i radionici učinkovite svjetiljke DAMP PROOF. Svjetiljke FLOODLIGHT PERFORMANCE i DAMP PROOF ugrađene su u natkrivenom utovarnom prostoru zgrade. Osim toga, prostorije s tuševima opremljene su svjetiljkama SURFACE CIRCULAR, a svlačionice svjetiljkama DOWNLIGHT.

PREDNOSTI

Odabrane LED svjetiljke obasjavaju odgovarajuća mjesta odgovarajućim svjetlom i znatno povećavaju kvalitetu rasvjete u različitim prostorima. Osim toga, njima se smanjuje potreba za održavanjem i radni troškovi. S pomoću velikog svjetlosnog toka i posebne optike svjetiljke HIGH BAY pružaju homogenu rasvjetu u skladišnom prostoru s visokim stropom. Robusne svjetiljke DAMP PROOF savršene su za upotrebu u vlažnim i prašnjavim skladištima. A svjetiljke FLOODLIGHT PERFORMANCE ASYM sada ravnomjerno osvjetljavaju utovarnu rampu zahvaljujući svojom asimetričnoj distribuciji svjetla. Osim toga, sve ugrađene svjetiljke ispunjavaju zahtjeve njemačke savezne potpore za učinkovite zgrade (BEG).

SAŽETAK

Tvrtka Harald Meyer Installationen GmbH unajmila je tvrtku LEDVANCE za planiranje i uvođenje novog koncepta rasvjete za staru industrijsku zgradu u Sittensenu. Kombinacijom svjetiljki HIGH BAY, DAMP PROOF, FLOODLIGHT PERFORMANCE ASYM te svjetiljki SURFACE CIRCULAR i DOWNLIGHT razvijeno je rješenje za rasvjetu prilagođeno pojedinačnim prostorima. Riječ je o rješenju koje povećava kvalitetu rasvjete i energetsku učinkovitost, a smanjuje radne troškove. Također omogućava iskorištavanje državnih subvencija.

Uspješan rad nije moguć bez pravog okružja. Zbog toga nam je drago što je tvrtka LEDVANCE razvila sveobuhvatno rješenje LED rasvjete za naše skladište. Usluge savjetovanja, uvođenja i servisa bile su, kao i uvijek, jako dobre.

JESTE LI ZAINTERESIRANI ZA POVEZANI SADRŽAJ?

Dijeli stranicu putem društvenih mreža