Profesionalni

ISTICANJE POMOĆU SVJETLOSTI


Kako uklopiti starinski izgled rasvjete u razne interijere modernog svijeta? To je pravi izazov. Linija Edition 1906 taj izazov prevladava jednostavnošću – ne samo stila nego i funkcija.

Minimalističke, pojednostavnjene i praktične žarulje i svjetiljke iz linije Edition 1906 ne nude nikakve pretjerane značajke ni dodatnu brigu, ali su zato prepune šarma. Svojim industrijskim stilom i širokom primjenom omogućuju čistu funkcionalnost i pragmatizam. Ako su oblik i funkcija povezani, osvjetljenje zaista može naglasiti svaki životni prostor dajući mu poznat retro štih.

Žarulje i svjetiljke iz linije Edition 1906 omogućit će butik hotelima stvaranje posebne atmosfere, a rustikalnim pekarnicama ugođaj kao iz starinskih obrta. Kao da se odmarate u nekom baroknom kafiću ili šećete elegantnom trgovinom odjećom. No mogu i jednostavno u vašu dnevnu sobu dodati određenu dozu nonšalantnosti. Bez obzira na okruženje, njihova je jednostavnost njihova prednost. Nijansirano osvjetljenje koje će biti primijećeno.

Svjetlo kada vama treba

Prava ljepota osvjetljenja ne leži u tome što je osvijetljeno, već gdje je osvijetljeno. Korisnici žele kreativnu slobodu prilikom stvaranja ugođaja. Žele fleksibilnost u prilagođavanju dizajna. Stiliziranje sobe pomoću svjetla jedan je od mogućih pristupa. No mogućnosti su još i veće ako osvjetljenje možete usmjeravati po sobi. Tradicionalni sustavi osvjetljenja ne omogućuju uvijek tu slobodu. Dizajner linije Edition 1906 Gregor Faubel rekao je: "Svi znaju u čemu je problem: želite da se svjetiljka nalazi na točno određenom mjestu, no utičnica je negdje drugdje. Možete se baciti u pustolovnu samostalnu izradu ili jednostavno nabaviti PenduLum".

Svjetiljka PenduLum iz linije Edition 1906 sadrži aluminijski utikač sa satenskim završetkom koji visi s dugog kabela prekrivenog tkaninom. No, stvari zaista postaju uzbudljive kada se koristi u kombinaciji s naizgled jednostavnim dodacima: dvama aluminijskim prstenovima i dugačkim čeličnim užetom.

Sada se možete zabaviti jer ti dijelovi otvaraju posve nove mogućnosti postavljanja. Konzolno ili grupno postavljanje, vezivanje užeta kao vrpce ili pak postavljanje u obliku klatna samo su neke od maštovitih mogućnosti ove svestrane retro domišljatosti. Bez obzira na to je li riječ o jednom proizvodu ili više njih, čelično uže funkcionira kao uzica koja se fiksira na utičnicu ili prsten kabela, a zatim na stropni prsten koji služi kao spojno mjesto i omogućuje vam da sami odaberete što želite osvijetliti. Ono što je dosad bilo "samo kabel" postaje značajka sama po sebi. Više niste vezani proizvoljnim položajem utičnica: ove retro svjetiljke daju vam slobodu, fleksibilnost i prostor za izražavanje.

Dijeli stranicu putem društvenih mreža