Profesionalni
Human Centric Lighting

LEDVANCE BIOLUX

NAGLASAK NA LJUDE UZ HUMAN CENTRIC LIGHTING

Human Centric Lighting

VIŠE SVJETLA, VIŠE SNAGE

DNEVNO SVJETLO ODREĐUJE NAŠU KVALITETU ŽIVOTA

Umjetna rasvjeta je promijenila naše živote. Možemo raditi svugdje u svako vrijeme i to nas čini produktivnijima. Ali da li nas čini i zdravijima ? Za zdravi, učinkoviti ritam života trebamo prirodne promjene u dnevnom svjetlu. Rad u unutarnjem prostoru s lošom rasvjetom čini nas umornim, depresivnim i bezvoljnim.

SUVREMENI UVJETI ŽIVLJENJA - LOŠA KVALITETA RASVJETE

Uredi s malo dnevnog svjetla, tamne sobe za sastanke i umjetno svjetlo do duboko u noć - u našem suvremenom društvu udaljavamo se sve dalje i dalje od prirodnog okoliša. Dnevno svjetlo je jedan od najvažnijih izvora energije za naš biološki ritam. Nedostatak dnevnog svjetla može uzrokovati ozbiljan poremećaj našeg dan/noć ritma (našeg "unutarnjeg sata") i znatnu degradaciju naših performansi i općeg dobrostanja.

NEDOSTATAK SVJETLA, PODCIJENJENI PROBLEM

Human Centric Lighting
Izvor: LightingEurope

CIRKADIJSKI RITAM - 24-SATNI CIKLUS NAŠEG TIJELA

Human Centric Lighting
Ako primimo premalo svjetla tokom dana, naša razina melatonina pasti će prenisko. Kao rezultat nećemo dobro spavati po noći i usporeni smo, umorni i bezvoljni tokom dana. Izvor: LightingEurope
Human Centric Lighting

HUMAN CENTRIC LIGHTING

NAGLASAK NA LJUDE PRI DIZAJNU RASVJETE

Rasvjetno rješenje za suvremeno radno okruženje mora biti dizajnirano na način da promovira kreativno razmišljanje i visoku razinu koncentracije za radnim stolom, računalom i u proizvodnji. Human centric lighting stavlja naglasak na ljude i njihovu potrebu za prirodnim svjetlom. Fleksibilno, zdravo i učinkovito.

ŠTO MOŽE HUMAN CENTRIC LIGHTING ?

S pravim svjetlom u pravo vrijeme human centric lighting (HCL) stvara radno okruženje koje simulira promjenu u dnevnom svjetlu sa svojim vizualnim, biološkim i emotivnim učinkom. Da se to postigne, svjetiljke su kontrolirane inteligentnim sustavom upravljanja s odgovarajućim rasvjetnim profilima.

Putem boje svjetla i razine rasvijetljenosti, human centric lighting (HCL) može simulirati tijek dnevnog svjetla na način da pozitivno podržava ljudski cirkadijski ritam (naš “unutarnji sat"”). Neutralna ili hladno bijela boja , npr, može nas energizirati ujutro. Toplo bijela boja je opuštajuća i idealna za večer. HCL podržava zdravlje, dobrostanje i performanse.

PROMJENA DNEVNOG SVJETLA LJETI

Human Centric Lighting
HCL je zasnovan na prirodnoj promjeni dnevnog svjetla. Ovo ima pozitivan učinak na ljude. Izvor: http://en.licht.de/

HCL IMA POZITIVAN UČINAK - I NA REZULTATE VAŠE TVRTKE

HCL promovira i podržava vaš najvrijedniji kapital: vaše zaposlenike. To se očituje u njihovoj produktivnosti.

Human Centric Lighting
Human Centric Lighting
Human Centric Lighting

Izvor: At Kearney, Quantified Benefits of Human Centric Lighting, (2015)

KONTAKT

DA LI ŽELITE ZNATI VIŠE O NAŠEM HCL RJEŠENJU ? RADUJEMO SE VAŠEM POZIVU !


 


Želite razgovarati o projektu ? Zanimaju vas znanstvene teme ?

Dijeli stranicu putem društvenih mreža