Privatni

KUHANJE, PEČENJE, OSVJETLJENJE:

LED IDEJA ZA RASVJETU VAŠE KUHINJE

Život se odvija oko kuhinje:priprema, kuhanje, druženje. Sve to zahtijeva različito svjetlo, ovisno o dijelu kuhinje i vašim potrebama i željama. S modernom LED rasvjetom možete biti kreativni kao i kod kuhanja- i ništa neće izgoriti. I još ćete pri tome uštedjeti na računima za struju.

BITNI ELEMENTI

ZA RASVJETU KUHINJE

Najvažniji elementi za rasvjetu

Najvažniji elementi za rasvjetu:

  • Osnovno osvjetljenje mora osigurati svjetlo u kuhinji u svakom trenutku. Uz dobro svjetlo lako ćete se moći primiti posla u mračna zimska jutra ili duge zimske večeri.
  • Dobro radno svjetlo je neophodno u kuhinji. To se najčešće odnosi na prostor za pripremu jela.
  • Usmjereno svjetlo je odličan odabir u rasvjeti kuhinje. Ovjesna svjetiljka iznad blagovaonskog stola osigurat će idealnu rasvjetu za vrijeme obroka.
  • Dekorativna rasvjeta je završni detalj u vašem planu rasvjete. LED svjetla oko pećnice lijepo će naglasiti rasvjetu u kuhinji.

JER I OČIMA SE KUHA ...

NAJBOLJA LED RASVJETA ZA VAŠ RADNI PROSTOR U KUHINJI

Vaše radno mjesto oko pećnice, sudopera i prostora za odlaganje mora biti dobro osvijetljeno. S jedne strane važno je izbjegavati nezgode tijekom rezanja ili sjeckanja, a s druge strane bitno je što manje naprezati oči. Nedovoljno svjetla smatra se lošim za oči. Spot svjetiljke u stropu osigurat će dovoljno svjetla na otoku za kuhanje. Za tradicionalne kuhinje sa zidnim elementima, LED rasvjeta je izvrstan izbor. Duge LED trake ili pojedinačne spot svjetiljke integrirane u donju stranu zidnih elemenata lijepo osvjetljavaju radnu površinu bez zasjenjivanja ili zasljepljivanja.

Savjet: za pripremu kompliciranih jela koristite se svjetlom koje možete prilagoditi. Ako nemate slobodnu utičnicu koristite prijenosno svjetlo, izvadite ga iz ormara, postavite na pravu poziciju i bacite se na posao.

Rasvjeta kuhinje

JASNO I PRECIZNO

ODGOVORI NA VAŠA PITANJA

1. Koliko je Kelvina potrebno za rasvjetu u kuhinji?

Na mjestu za pripremu hrane potrebno je bar 3,000 Kelvina (normalna bijela) kako vam se oči ne bi umarale. Za ugodniju atmosferu temperatura boje iznad blagovaonskog stola neka bude između 2,500 i 2,700 Kelvin (toplo bijela).

2. Koliko je lumena potrebno za rasvjetu kuhinje?

Za rasvjetu kuhinje potrebno je 300 lumena po kvadratnom metru. Rasporedite ugradne svjetiljke od 300 lumena po stropu ili stavite jednu centralnu svjetiljku koja će biti dovoljna za rasvjetu cijele kuhinje.

KUHAJTE SA STILOM

SAVJETI ZA DEKORATIVNU RASVJETU U VAŠOJ KUHINJI

Kako kuhinja sve više postaje mjesto za druženje dekorativna rasvjeta ima važnu ulogu. Uz pomoć indirektne rasvjete stvorite ugodnu atmosferu u cijeloj prostoriji. To mogu biti ugradne svjetiljke integrirane u zidne elemente koje osvjetljavaju sve do stropa ili downlight svjetiljke ugrađene u elemente i osvjetljavaju do poda.

Rasvjeta kuhinje

Više savjeta:

  • Ugradite pojedinačna svjetla u vitrine kako biste istaknuli svoj porculan i druge dragocjene predmete.
  • LED daje jasan naglasak na radnoj plohi i lagano osvjetljava okolno područje.
  • Koristite LED trake koje mijenjaju boju kako biste osvijetlili kuhinju, na primjer, crvenim, plavim ili zelenim svjetlom, ovisno o vašem raspoloženju. Pametnim trakama lako se upravlja putem aplikacije ili daljinskim upravljačem.
  • Pomoću aplikacije na mobitelu ili putem glasovne naredbe odaberite posebne svjetlosne efekte za postizanje bolje atmosfere, na primjer prigušite svjetla nakon večere.

Postizanje savršene kuhinjske rasvjete je spoj različitih izvora svjetla i temperatura boje. Počnite planirati svoju LED rasvjetu odmah!

 
Dijeli stranicu putem društvenih mreža