Privatni
Savršena rasvjeta za vašu radnu sobu

LED RASVJETA POTIČE KONCENTRACIJU, UDOBNOST

SAVJETI I IDEJE ZA VAŠU RADNU SOBU

Za uspješan rad od kuće potrebno je više od stola i računala. S dobro osmišljenom LED rasvjetom učinite svoj radni prostor još ugodnijim. Možete čak povećati koncentraciju jer vas pravo svjetlo čini više budnima i učinkovitijima. A zahvaljujući pametnoj LED tehnologiji, možete smanjiti i svoje račune za struju. Što čekate? Napravite svoj plan za rasvjetu već danas i budite fokusiraniji u radu od kuće.

ODGOVARAJUĆA KOLIČINA SVJETLA

ZA VAŠ RADNI PROSTOR KOD KUĆE

Odgovarajuća količina svjetla

Niti presvijetlo, niti premračno – koja razina rasvjete je idealna za osvijetliti radni prostor? Europska norma DIN EN 12464-1 daje praktične smjernice za osvjetljenje unutarnjih radnih prostora. Ovo su najvažniji parametri za rasvjetu:

  • Radni prostor: 500 luksa
  • Izravno okruženje: 300 luksa
  • Pozadina: 100 luksa
  • Prolazi/hodnici: 100 luksa


Zadnja dva parametra odnose se uglavnom na uredsku rasvjetu u velikim prostorima i objektima. Međutim, prve dvije stavke su važne za vaš rad od kuće. Da bi dobili uredsku rasvjetu od 300 luksa potrebna je LED žarulja koja daje najmanje 600 lumena. Dok će za 500 luksa za vaš radni prostor biti potrebno 1000 lumena. Za usporedbu, vedar i sunčan dan na otvorenom doseže do 100 000 luksa.

NAJBOLJA STOLNA SVJETILJKA KOJA ĆE POMOĆI

DA SE KONCENTRIRATE NA POSAO

Budite pažljivi prilikom odabira svjetiljke za vaš radni stol. Svjetiljka s pokretnim zglobom je idealna jer ju možete namještati prema potrebi (na primjer, ako imate problema s pisačem koji se nalazi na pomoćnom stolu, ili koristite i knjigu prilikom rada na računalu). Ako nemate dovoljno mjesta za dobru stolnu svjetiljku odaberite svjetiljku koja se može zakačiti na policu iznad stola.

stolna svjetiljka

JASNO I PRECIZNO

ODGOVORI NA VAŠA PITANJA

1. Koja temperatura boje je najbolja za moj radni prostor?

Temperatura boje se mjeri u Kelvinima:

  • Toplo bijela boja: 2,700 Kelvina
  • Neutralno bijela boja: 3,300 do 6,500 Kelvina
  • Hladno bijela boja: preko 6,500 Kelvina

Temperatura boje u vašoj radnoj sobi bi trebala biti najmanje 4,000 Kelvina. Pravo svjetlo s visokim udjelom plave boje drži vas budnima, aktivnima i održava vašu koncentraciju

2. Kakav tip rasvjete bi trebalo koristiti u radnoj sobi?

Moderna LED rasvjeta troši malo električne energije i dugog je životnog vijeka. Konstantno svjetlo bez treperenja je pogodno za vaše oči. S dodatnim funkcijama poput regulacije temperature možete po potrebi prilagoditi temperaturu boje vanjskim uvjetima.

BUDITE KREATIVNI!

KAKO NAPRAVITI PLAN RASVJETE ZA VAŠ RADNI PROSTOR KOD KUĆE

Kako napraviti plan rasvjete za vaš radni prostor kod kuće

Pri kreiranju vašeg radnog prostora uzmite u obzir da vam za idealnu rasvjetu treba kombinacija dnevnog svjetla, indirektne i direktne rasvjete:

  • Idealno bi bilo da vaš stol bude postavljen bočno uz prozor. Tako će imati dovoljno svjetla na radnom stolu bez da vas zasljepljuje. A u isto vrijeme se možete zagledati u daljinu i opustiti oči i um.
  • Dobra rasvjeta je nužna kako bi ostali motivirani zimi i u oblačnim danima. Idealna je moderna LED rasvjeta: ugradite svjetiljke po cijelom stropu kako biste ravnomjerno osvijetlili sobu. Ovisno o vašim zahtjevima, možete uključiti sve svjetiljke ili samo određene. Za svijetlih, sunčanih dana, LED stropna rasvjeta može biti ugašena. Alternativno, ovjesne svjetiljke također mogu dati odgovarajuću količinu svjetla.
  • Preporučamo spot svjetiljke za ravjetu u radnoj sobi pri dnevnom svjetlu. Osim toga, možete stvoriti posebne svjetlosne otoke u sobi: osvijetljena slika na zidu, LED podna svjetiljka u kutu i LED stolna svjetiljka na polici samo su neke od kreativnih ideje za skladno osvjetljenje radne sobe.
S pravom rasvjetom stvorite si ugodan radni prostor. Kreirajte vlastitu LED rasvjetu za vaš radni prostor već danas!

NAJBOLJI PROIZVODI ZA RASVJETU VAŠEG RADNOG PROSTORA

Dijeli stranicu putem društvenih mreža