Privatni

SAVJETI ZA DOMIŠLJATU RASVJETU HODNIKA

KREATIVNOST JE DOBRO DOŠLA

Hodnici su pravi izazov za osvijetliti. Često su uski i bez prirodnog svjetla. S dobro odabranim svjetlom ne samo da će izgledati svjetlije i privlačnije nego i veće. Uz to, učinkovito osvjetljenje hodnika važno je za sigurnost. Da biste za svoj hodnik odabrali pravo svjetlo, najbolje je uključiti različite LED izvore svjetla. Zahvaljujući LED žaruljama, sprema vam se još jedno lijepo iznenađenje - manji račun za struju.

IDEALNE SVJETILJKE

ZA RASVJETU VAŠIH HODNIKA

Rasvjeta hodnika

Preporuča se da rasvjeta u vašem hodniku sadrži sljedeće:

 • Dobro osmišljena opća rasvjeta bitna je za pravilno osvjetljenje hodnika. Male ugradne svjetiljke idealne su za duge hodnike: trebaju biti raspoređene tako da hodnik bude ravnomjerno osvijetljen. U četvrtastom hodniku, jedna nadgradna svjetiljka bit će dovoljna. Ovisno o vašem stilu, to mogu biti elegantni moderni reflektori ili dramatični kristalni luster.
 • Zidna svjetiljka pruža dodatno svjetlo na vješalice za odjeću.
 • Hodnik ne mora uvijek biti u potpunosti osvijetljen. Ako želite olakšati gostima snalaženje u kući ili jednostavno sugerirati da je netko kod kuće, možete odabrati ciljano naglašenu rasvjetu poput LED traka koje se protežu duž lajsni ili pojedinačne svjetiljke.
 • Funkcionalne svjetiljke sa senzorima pokreta su pravi štedioci energije. Prilikom ulaska u hodnik svjetlo će se automatski upaliti i ugasiti nakon par minuta.
 • Svjetiljke na baterije su idealne za hodnike s malo ili bez ijedne utičnice. Mogu poslužiti i kao dekoracija u ormaru.

KRATKA PROVJERA

KOJI RASVJETNI PLAN ZA KOJI OBLIK HODNIKA?

Pronađite najbolju rasvjetu za svaki hodnik: na primjer, u starijim objektima s visokim zidovima ovjesna svjetiljka u hodniku izgleda savršeno, dok je u hodniku s niskim stropom malo prenametljiva. Ovaj vam popis pomaže pri odabiru:

Oblik hodnika \
Rasvjeta
Dugačak i uzak Četvrtast Visoki strop Bez dnevnog svjetla
Stropne SPOT svjetiljke
Zidne svjetiljke
LED trake
Stolne svjetiljke na pomoćnim stolovima
Ovjesne svjetiljke

DOĐITE DOMA SIGURNO

ZAHVALJUJUĆI SMART RASVJETI ZA HODNIKE

LED žarulja sa senzorom pokreta pružit će vam osjećaj sigurnosti kad odlazite ili se vraćate kući po mraku. Međutim, često zaboravimo na stepenice. One bi također trebale biti dobro osvjetljene kako bi se izbjegle potencijalne nezgode. I kao što samo ime kaže SMART rješenja su prilično pametna: umrežite svoju SMART + rasvjetu hodnika putem aplikacije na pametnom telefonu. Ako ste zapeli u prometu na putu kući ili odlučite u zadnji trenutak izaći s prijateljima nakon posla, putem aplikacije aktivirajte LED rasvjetu u hodniku i drugim sobama - neka izgleda kao da ste kod kuće.

Rasvjeta hodinka uz pomoć SMART+

JASNO I PRECIZNO

ODGOVORI NA VAŠA PITANJA

1. Koji intenzitet svjetla i temperatura boje su najbolji za rasvjetu hodnika?

U idealnom slučaju trebali biste koristiti dvije temperature boje: normalna bijela (od 3.300 Kelvina) pruža svjetlo potrebno da vas pokrene u tamna zimska jutra i prikladna je za stropnu rasvjetu. Intenzitet svjetla trebao bi biti najmanje 100 lumena. Za zavojito stubište, bolje je 150 lumena, tako da možete jasno vidjeti kamo idete.

2. Kakav tip rasvjete se koristi u hodnicima?

LED rasvjeta je broj jedan. Ne samo da ima posebno dug životni vijek, već je i energetski učinkovita. Ne morate se brinuti o zamjeni svjetiljaka i žarulja nekoliko godina.

UĐITE

SAVJETI ZA LED RASVJETU ZA HODNIKE

SMART+ LED trake

LED rasvjeta nudi kreativne načine osvjetljenja vaših omiljenih elemenata u hodniku. Evo nekih ideja kako postići ugodniju atmosferu u hodniku:

 • LED stolna svjetiljka na stoliću
 • Downlight svjetiljke na zidu
 • Spot svjetiljke na stepenicama
 • LED trake sa svjetlom koje mijenja boju oko ogledala (upravljanje putem aplikacije ili daljinskim upravljačem) ili duž zida
 • Indirektna rasvjeta sa spot svjetiljkama za naglasak na slikama ili biljkama
 • Ogledala i svjetlo će učiniti male uske hodnike većima

Pustite svjetlo unutra: odaberite pravu LED štedljivu rasvjetu za svoj hodnik i stvorite vlastiti plan za rasvjetu hodnika!

NAJBOLJI PROIZVODI ZA RASVJETU VAŠEG HODNIKA

Dijeli stranicu putem društvenih mreža