Privatni

OSVIJETLITE NJIHOVE ŽIVOTE

SAVJETI ZA RASVJETU DJEČJE SOBE

Od stropne svjetiljke do prigušene noćne svjetiljke i projekcije svjetlucavih zvijezda na stropu u mraku, rasvjeta za dječje spavaće sobe sada je raznolika i maštovita. Budući da vaši mališani koriste svoju sobu za mnogo različitih aktivnosti, osvjetljenje mora biti fleksibilno dizajnirano. S pametnim planom LED rasvjete, oči vaše djece zasvijetlit će - a i vaše također. Budući da učinkovite žarulje dugoročno štede električnu energiju na taj način povećajte proračun vašeg kućanstva.

BITNI ELEMENTI

ZA RASVJETU DJEČJE SOBE

svjetlo za čitanje

Svakako bi trebali uključiti sljedeće elemente u svoj plan rasvjete:

  • Osnovno osvjetljenje pomoću stropnih i zidnih svjetiljki daje dovoljno svjetla za osvjetljenje sobe kad je vani mrak ili oblačno. Na taj se način vaše dijete budi s dovoljno svjetla za igranje i istraživanje tijekom dana i navečer.
  • Kako djeca odrastaju, za crtanje ili za učenje za stolom bit će potreban dodatni izvor svjetla.
  • Svjetiljka na noćnom ormariću će osigurati svjetlo za čitanje prije spavanja.
  • Noćna svjetla uklanjaju strah od mraka, posebno kod male djece.

KRENITE U DOBRO OSVJETLJENU AVANTURU

SVJETILJKE ZA DJEČJU SOBU

Stropna svjetiljka u dječjoj sobi može biti prilično šarena i maštovito dizajnirana. Dodajte i nekoliko reflektora, koje bi trebalo usmjeriti na najvažnija mjesta u sobi - na primjer, radni stol, stalak za slikanje ili prostor za igru ​​sa šatorom ili kućicom za lutke. Slobodno upotrijebite šarenu viseću svjetiljku: mališani posebno vole razigrane dizajne poput životinja, zvijezda ili točkica. Stropna svjetiljka bi trebala biti bez odsjaja te što više i ravnomjernije osvjetljavati cijelu sobu.

U dječjoj spavaćoj sobi koristite zidnu svjetiljku za osvjetljenje određenih područja. Ali pustite mašti na volju - vašoj ili mašti vašeg djeteta. Na primjer, dostupne su zidne svjetiljke u obliku oblaka sa sićušnim LED svjetlima koja oponašaju zvjezdano nebo. Ili leptiri čija krila svijetle zahvaljujući skrivenim LED svjetlima. Zidne svjetiljke idealne su za osvjetljenje prostora za igru ​​ili kod starije djece prostora za druženje s prijateljima.

Sljedeći važan element u osvjetljenju dječje sobe je stolna svjetiljka koja daje svjetlo na radnom području. Ako je radni stol dio police ili je integriran u krevet na kat ili u povišeni krevet, možete koristiti svjetiljku koja se zakači kako bi imali više prostora.

Dječje sobe

JASNO I PRECIZNO

ODGOVORI NA VAŠA PITANJA

1. Koja je zdrava temperatura boje za dječju sobu?

Toplo bijelo svjetlo između 2,700 i 3,300 Kelvina je najbolje za dječju sobu.

2. Kakav tip rasvjete je najbolji za dječju sobu?

LED rasvjeta se preporuča kod osvjetljenja dječjih spavaćih soba jer se moderne LED žarulje ne zagrijavaju kao starije žarulje i druge svjetiljke. Ako dijete slučajno (ili namjerno) dotakne samu žarulju neće se opeći. Nadalje, LED je ekološki prihvatljiviji i učinkovitiji od ostalih izvora svjetla.

3. O čemu još trebam voditi računa kod rasvjete dječje sobe?

Sigurnost je na prvom mjestu. Ako u dječjoj sobi koristite ovjesne svjetiljke, redovito provjeravajte kabele. Kako je halogeno svjetlo jako i lako zasljepljuje, ne preporučuju se takve svjetiljke za rasvjetu dječje sobe. Zbog velike topline koju proizvode, halogene žarulje općenito treba držati na preporučenoj udaljenosti od zapaljivih materijala. I zadnje, ali ne i manje važno, sjetite se zaštititi sve utičnice od djece.

UZBUDLJIVI DANI, MIRNE NOĆI:

LED NOĆNA SVJETLA ZA LAKŠE USPAVLJIVANJE

noćno svjetlo

Vaše dijete se boji čudovišta ispod kreveta ili ne voli biti samo u mraku? Uz ove savjete će se osjećati sigurno u krevetu:

  • Noćna svjetiljka dizajnirana za djecu potiče dijete da čita pred spavanje i smireno utone u san.
  • LED stolna svjetiljka s efektom zvijezde širi toplu svjetlost i zahvaljujući LED lampicama u mraku projicira blistave zvijezde na zid ili strop. Ako žarulja ima timer, ona će se sama isključiti nakon nekog vremena.
  • Ako želite da svjetlo gori cijelu noć svjetiljka za utičnicu je idealno rješenje. Tako će djeca vidjeti da nema čudovišta koja se skrivaju ispod kreveta.

Važno: Kako noćno svjetlo ne bi sprječavalo vaše mališane da utonu u san birajte tamne boje poput tople crvene ili skladne zelene. Također, osigurajte da su utičnice blizu kreveta sigurne za djecu.

S rasvjetom prilagođenoj djeci možete se opustiti, vaša djeca će se osjećati sigurno i zaštićeno u svakom trenutku. Pogledajte kako dječje oči sjaje jače i od LED svjetla!

Dijeli stranicu putem društvenih mreža