Privatni

LED RASVJETA ZA VAŠU SPAVAĆU SOBU

ZA OPUŠTANJE I ZAGRLJAJE

Spavaća soba služi za opuštanje i odmor. A tu svjetlo ima veliku ulogu. Dobro osmišljenim planom LED rasvjete osigurajte pravo svjetlo na pravim mjestima te napravite ugodnu atmosferu za vaše carstvo snova. I sigurno nećete imati noćne more o sljedećem računu za struju; najnovija LED tehnologija izuzetno je svestrana a ujedno i ekonomična!

NAJVAŽNIJI ELEMENTI

ZA RASVJETU VAŠE SPAVAĆE SOBE

Rasvjeta spavaće sobe
Osmislite vašu rasvjetu na temelju sljedećeg:
 
  • Osnovna rasvjeta je nužna kako bi se lakše odjenuli u mračna zimska jutra ili u kasnim večernjim satima te kako vam ništa ne bi promaknulo prilikom pospremanja.
  • Usmjerena rasvjeta – poput one na krevetu. Ne zaboravite uključiti usmjereno svjetlo za čitanje.
  • Indirektna rasvjeta oko kreveta stvara ugodnu atmosferu: idealnu za romantično druženje. Najbolje bi bilo koristiti više izvora za osvjetljenje ormara, komoda i polica.

NJEŽNO ZAPOČNITE DAN

S LED RASVJETOM U VAŠOJ SPAVAĆOJ SOBI

Novi dan često započnemo u mračna jutra i vraćamo se u sumrak. Dobro svjetlo će vam pomoći da se pokrenete ujutro ali i da se pripremite za večernji izlazak. Za novogradnju, LED rasvjeta u stropu spavaće sobe je idealna: rasporedite spot svjetiljke po niskom stropu kako bi osvijetlili cijelu sobu podjednako. Ovjesne svjetiljke su bolje kod visokog stropa.

Naš savjet: Lijep efekt se može postići difuzorom koji svjetlo stropne svjetiljke raspršuje u obliku zvijezde po cijelom stropu.

ŠTO UČINITI S KOSIM KROVOM?

Zahvaljujući LED svjetlu rasvjeta kosog krova u spavaćoj sobi je postala dječja igra. Ugradite svjetiljke u kosi krov ili objesite usku tračnu svjetiljku na mjestu spajanja kosog krova i stropa. U potkrovlju u dugim i uskim sobama dobro će izgledati nekoliko ovjesnih svjetiljki u nizu: mogu vizualno odvojiti krevet od ostatak spavaće sobe.

SVAKI PUT VIDITE ŠTO IMATE U ORMARU

Dodatna rasvjeta u ormaru spavaće sobe je praktična ideja: Često svjetlo stropnih svjetiljki pada s leđa, tako da vaša sjena zaklanja sadržaj vaše garderobe. Osvjetljenje putem detektora pokreta idealno je rješenje: svjetlo se automatski uključuje i gasi kad se vrata ormara otvaraju i zatvaraju.
Rasvjeta spavaće sobe

JASNO I PRECIZNO

ODGOVORI NA VAŠA PITANJA

1. Koja temperatura boje je idealna za spavaću sobu?

Toplo bijelo svjetlo od 2,700 Kelvina je najbolje za rasvjetu vaše spavaće sobe.

2. Koliko lumena je potrebno za osvjetliti spavaću sobu?
 

Stropne svjetiljke bi trebale biti glavno svjetlo. Planirajte oko 730 lumena, što odgovora svjetlu standardne žarulje od 60 vata. Noćna svjetiljka bi trebala imati 350-400 lumena, tako da možete lako čitati u krevetu.

OPUSTITE SE:

LED RASVJETA ZA SPAVAĆU SOBU UZ KOJU JE LAKŠE ZASPATI

Bez obzira želite li provesti neko vrijeme sami u spavaćoj sobi ili planirate provesti vrijeme u paru rasvjeta može stvoriti savršenu atmosferu. Par savjeta kako stvoriti ugodnu atmosferu u spavaćoj sobi:

  • Uz zid spavaće sobe koristite indirektnu rasvjetu i ugradite podne svjetiljke koje svjetle u vis ili zidna svjetla koja će osvjetliti pod.
  • LED trake na uzglavlju, uz bočne strane kreveta ili ispod police za očaravajuće svjetlosne efekte - upravljajte putem aplikacije ili daljinskim upravljačem.
  • Male noćne svjetiljke će osigurat dovoljno svjetla za čitanje. Ako su podesive iskoristite ih kako bi usmjerili svjetlo i na druge dijelove sobe.
  • Volite gledati zvijezde zagrljeni? Onda je rasvjeta koja daje dojam zvjezdanog neba lijepa i romantična ideja.
  • Prazan kut popunite stajaćom svjetiljkom koja će suptilno osvjetliti taj dio sobe.
  • Upravljanje rasvjetom u spavaćoj sobi preko mobitela ili glasovnom naredbom je jednostavno:samo recite pravu riječ i svjetla će se regulirati ili u potpunosti ugasiti kad poželite ići spavati.

Veselite se slatkim snovima s ukusno uređenom rasvjetom u vašoj spavaćoj sobi i potražite online odgovarajuće LED žarulje za vaš plan rasvjete!

Dijeli stranicu putem društvenih mreža