Privatni

SVJETLO KAO PROIZVOD STILA ŽIVOTA

INOVATIVNA RASVJETA S LED-OM

Izum električne žarulje je zauvijek promijenio smjer ljudske povijesti. Izgleda skoro nevjerojatno da je žarulja s ugljenom žarnom niti prvi put razvijena prije više od 200 godina. I privatni domovi su imali električno svjetlo od 1880-ih godina.
Danas - oko 135 godina poslije - svjetlo je postalo uzbuđujući proizvod životnog stila. Zahvaljujući modernoj i iznimno učinkovitoj LED tehnologiji, u mogućnosti smo osvijetliti naše domove za stvaranje našeg unikatnog, dobro došlog i energetski učinkovitog ambijenta u višebrojnim bojama, oblicima i dizajnima.

OD ŽARNE NITI DO SVJETLOSNIH DIODA

LED žarulje

Kako se svjetlosna tehnologija promijenila?

U posljednjim godinama električna rasvjeta je napravila nevjerojatan tehnološki napredak. S njihovim znanjem o svjetlosnoj brzini, istraživači su bili sposobni razviti žarulju s žarnom niti koristeći LED tehnologiju. Svjetlosne diode su masovno proizvedene u 1960-im godinama, ali su u početku bile prikladne za kalkulatore i digitalne satove. Tada je svjetlosni tok LED-a bio vrlo mali. Kako se LED razvio, taj je svjetlosni tok porastao s ispod 0.1 lm/W na više od 100 lm/W, što je jednako vrijedno kvantnom skoku u tehnološkoj terminologiji. Ta posljednja generacija LED svjetla može čak postići svjetlosni tok od 300 lm/W.

Danas, LED svjetla su temelj za svjetlosne koncepte - također u uredima i domovima. I nije čudo, da koristeći te svjetlosne diode pružamo izuzetne prednost naspram njihovih prethodnika: one su puno, puno više učinkovite! Za primjer, učinkovitost standardne žarulje je samo oko 5%; preostalih 95% je utrošeno na zagrijavanje. Učinkovitost je izuzetno unaprijeđena s LED rasvjetom, nešto što je Njemačka zaklada za testiranje Stiftung Warentest jasno pokazala: tročlana obitelj može uštediti oko 150 eura godišnje ako zamjene svoju standardnu žarulju s LED tehnologijom.

SVJETLO KAO PROIZVOD STILA ŽIVOTA

Koristeći LED tehnologiju u modernim svjetlosnim konceptima

I još više, LED nije samo više učinkovit od svojih prethodnika. S ovom modernom tehnologijom svjetla, mogu se također izraditi svjetlosni koncepti koji bi bili potpuno nezamislivi prije samo par godina. Za neke, LED svjetla su povezana s hladnom bijelom bojom, neugodni izvori svjetla, ali ta su povezivanja samo mit. U stvarnosti, suvremeni svjetlosni koncepti sa svjetlosnim diodama mogu učiniti puno više: od tople bijele i ugodne rasvjete za životne prostore do cijele linije boja u RGB spektru, sve je moguće. LED svjetla su također vrhunski proizvodi u dijelu koji se odnosi na njihovo jednostavno korištenje. S LED STAR+ RELAX & ACTIVE, na primjer, sa samo jednim klikom možete promijeniti osvjetljenje sa stimulirajućeg i za podizanje koncentracije hladno bijele boje u skladnu i ugodnu toplu bijelu

Regulabilna LED svjetla također omogućavaju jedinstvene svjetlosne sheme. Možete ih koristiti da preobrazite spavaću sobu ili kupaonicu u spa prostor koje vas potiče na opuštanje i san. I ne trebate instalirati dodatni regulator - jer sa svjetlima poput LED STAR+ DUO CLICK DIM, možete ih regulirati pritiskom gumba.

LED tehnologija je također otvorila nove mogućnosti za vanjsku rasvjetu: sa svjetlom opremljenim sa SMART+ senzorima za mrak, možete upravljati svojim svjetlom koristeći pametni telefon, PC ili tablet i ne zamarati se više ustajanjem da bi upalili svoje svjetlo kada sunce padne.

LED STAR+ RELAX & ACTIVE
LED STAR+ RELAX & ACTIVE

LED: BUDUĆNOST RASVJETE?


LED trake, LED reflektori, LED vrtni stupovi: s takvom inovativnom i za uštedu energije tehnologijom, može biti oprošteno što razmišljate da je standardna žarulja imala svoje vrijeme. Ali ipak za puno ljudi njezin je poznati oblik postao dizajnerski klasik - što je razlog da puno LED žarulja izgleda kao standardna žarulja.

Vintage Edition 1906

Zahvaljujući takozvanoj retrofit prilagodbi, ovaj je dragulj također prikladan za standardna podnožja, čineći sve jednostavnijim za uštedu energije. I najbolje od svega: zahvaljujući LED tehnologiji, rasvjeta može biti dizajnirana na itekako puno različitih načina. U LEDVANCE kolekciji ćete naći, između ostalog, klasično vintage svjetlo koje podsjeća na žarulju iz dobrih starih vremena sa ugljenom žarnom niti. 1906 Edition LED svjetlo izgleda očaravajuće u klasičnom svijećnjaku i stvara stilski iskaz koje je visoko energetski učinkovit.

Ako tražite inovativna svjetlosna rješenja, ne tražite dalje od LEDVANCE SMART+ serije. Ona uključuje široki izbor LED svjetla za unutarnju i vanjsku rasvjetu kojom možete upravljati putem Gateway-a ili Bluetooth-a koristeći aplikaciju ili glasovnu naredbu. U stvarnosti, puno različitih žarulja može biti povezano direktno s Apple Siri ili Amazon Echo. Sve u svemu, mi smo u potpuno novoj dimenziji! I s očekivanim vijekom trajanja od okvirno 20.000 sati, nećete samo štedjeti energiju, nego također imati dodatnu pogodnost da rijetko mijenjate žarulju!

Dijeli stranicu putem društvenih mreža