Privatni

LED TRAKE

UPUTE ZA SASTAVLJANJE I SAVJETI ZA UREĐENJE

Učinite najbolje od raznovrsnosti LED traka u kreativnom dizajnu svjetla. Radi njezine visoke učinkovitosti i dugog vijeka trajanja, LED tehnologija je snažno napredovala u popularnosti usporedno s tehnologijom klasičnih standardnih žarulja. Isto tako, diode imaju velike kreativne mogućnosti zahvaljujući svojoj kompaktnoj veličini.
LED strips with consistent spacing between bulbs are suitable for a variety of lighting scenarios. In this article, you will learn how to install LED strips correctly and get to grips with some ideas for creative designs in offices, residential buildings, shops and underground garages.

LED TRAKE: UPUTE ZA ISPRAVNU MONTAŽU

Dvostrano ljepljivi film na stražnjoj strani LED trake omogućuje jednostavnu ugradnju na većinu glatkih površina. Jedini ograničavajući faktor je duljina: za 12V sustave traka ne smije se prelaziti osam metara, za 24V sustav maksimalna duljina je dvanaest metara. Za duže trake morate koristiti pojačalo za ekstenziju - repeater. Unaprijed ožičeni modeli su plug-and-go rješenja koja se mogu jako brzo povezati.

1. Rezanje ili produljivanje LED traka

LED trake mogu biti rezane koristeći škare. Puno proizvođača označava prostor odgovarajući za rezanje simbolom škara ili linijom s tri točkice. Za povezati dvije razdvojene LED trake, možete koristiti brze konektore kao što je Slimconnect sistem iz OSRAM-a. Samo budite sigurni da trake imaju isti polaritet.

2. Oko kutova

Ako LED trake trebaju biti savinute oko kutova, koristite zglobni konektor. Alternativno, neke LED trake mogu biti savijene do kuta od 60 stupnjeva.

3. Spajanje LED traka na napajanje

Morate odabrati ispravno napajanje za svoju LED traku. Trake moraju biti istog napona, a snaga se izračunava kao snaga po metru x duljina trake. LED traka od 3,8 m, 12 V sa snagom od 5 W / m, mora imati driver snage najmanje 19 W. Dobro je da na tu snagu dodate još 20 posto kao rezervu. Također vodite brigu o ispravnom polaritetu prilikom spajanja.

4. Moguće: regulator ili kontroler

S LED trakom u jednoj boji možete prilagoditi jačinu redovito koristeći prelazni regulabilni prekidač. Za ručno mijenjanje boja s RGB trakama, trebate također povezati s LED kontrolerom. Konektor za RGB trake sadrži četiri žice:

  • crna ili bijela žica, za pozitivno povezivanje na pozitivni pol od konektora
  • plava, crvena i zelena žica na negativno povezivanje
  • uvedite crveni kabel u priključak R, zeleni u G, i plavi u priključak B.


5. Povezivanje na napon

Sada spojite konektor na napon ako je potrebno, da napravite povezivanje. Dok to radite, spojite smeđi ili srni eksterni vodič na priključak L, plavi neutralni vodič na priključak N, i žuto/zeleni zaštitni uzemljeni vodič na priključak s odgovarajućim zaštitnim simbolom vodiča.

Imajte u vidu: prije postavljanja vani, budite sigurni da je kućište certificirano kao IP66 da osigurate svjetlo odgovarajućom zaštitom od vode ili vlažne okoline i pristup vodi. Možete zaštiti mjesto spajanja dviju LED traka sa završnom kapom.

KREATIVNE DIZAJNERSKE IDEJE KORISTEĆI LED TRAKE

LED trake koriste konzistentno svjetlo za stvaranje ugodnog ambijenta u hodnicima i sobama, na podovima i zidovima. Zaronite u kreativne ideje.

Korištenje LED-a na zidovima ili stropovima kao indirektno svjetlo
Toplo bijelo LED svjetlo je izvrsno za postavljanje indirektnog svjetla. Možete odlučiti postaviti LED trake u spušteni strop kako bi kreirali umjetnost na zidu ili naglasili proizvode u trgovini.

LED trake u kuhinji
Radna ploha u kuhinji treba biti dobro osvjetljena. U kuhinji sa zidnim ormarima, možete postaviti LED na donji dio kako bi osvijetlili radnu plohu, lavabo i štednjak s nježnim svjetlom.

LED svjetla za dodatnu sigurnost na stepenicama i podzemnim parkiralištima.
Koristite LED svjetlo da osvijetlite stepeništa ili parkirališta koristeći neposredni senzor. Svjetlo će se automatski upaliti kad se netko približi.

Izlazni pravci u stambenim zgradama
Označite izlazne pravce polažući LED trake na pod i spajajući ih na napajanje za sigurnosnu rasvjetu. U slučaju nužde, voditi će stanare u sigurnom pravcu.

Dijeli stranicu putem društvenih mreža