LEDVANCE: budućnost osvijetljena je milijunima svjetala

16.09.2016

Primjena:  nije specificirano
Tehnologija:  LED reflektorske žarulje,  LED
Ciljna skupina:  Javnost,  Trgovina

Da bi preduhitrila promjenu fokusa industrije rasvjete s tradicionalnih žarulja prema LED rasvjetnim rješenjima, LEDVANCE, podružnica u potpunom vlasništvu tvrtke OSRAM, u lipnju 2015. pokrenula je projekt pretvorbe proizvodnog pogona za izradu halogenih žarulja u onaj za LED žarulje u svojoj tvornici u Eichstättu (Njemačka).

Razvijajući se na temeljima nekoliko desetljeća iskustva u proizvodnji žarulja, globalnom timu od otprilike 50 članova bilo je potrebno samo 12 mjeseci da razvije konkurentan i profitabilan proizvodni pogon za LED žarulje koji je stvoren za uspjeh na globalnom tržištu. Uspješno ostvarivanje tog projekta tvornicu u Eichstättu, koja je u vlasništvu tvrtke LEDVANCE od 1. lipnja ove godine, ostavlja u još boljem položaju za budućnost.

Da bi ostvario projekt nove proizvodne tvornice, LEDVANCE je uložio sredstva u tvornicu u Eichstättu i u globalni tim zadužen za projekt, koji je objedinio zaposlenike iz Augsburga, Eichstätta, Garchinga, Regensburga (svi se gradovi nalaze u Njemačkoj) i Shenzhena (Kina). "Veoma smo ponosni na to što smo proizvodnju doveli u Njemačku. Pomoću svoje stručnosti naš je tim razvio vrhunski, automatizirani proizvodni pogon za LED žarulje koji je uzdrmao globalnu konkurenciju na ovom području", rekao je voditelj projekta Steffen Strauss. Korisnici će osjetiti prednost kvalitete s oznakom "Made in Germany", baš kao i prednost brze dostave.

Videozapis: tvornica tvrtke LEDVANCE u Eichstättu Sjajna obljetnica LED rasvjete


U novom proizvodnom pogonu trenutno se proizvode 44 različite LED reflektorske žarulje MR16 i PAR16. One su idealna zamjena za, primjerice, različite halogene reflektorske žarulje u rasponu od 20 do 80 vata. Za razliku od prijašnjih LED žarulja, noviji modeli dostupni su u veličinama sličnima njihovim halogenim alternativama. Zahvaljujući kućištu od pravog stakla, gotovo ih je nemoguće razlikovati od halogenih žarulja, zbog čega su zaista savršena zamjena. Osim toga, troše samo djelić energije koja je potrebna sličnim halogenim žaruljama. Nove žarulje moguće je prigušiti, a profesionalni modeli traju i do 40 000 sati uz indeks uzvrata boje (CRI/Ra) iznad 90