Amazon Echo koristi usluge tvrtke LEDVANCE i rješenje OSRAM LIGHTIFY

02.11.2016

Primjena:  Opća rasvjeta,  Smart Home
Tehnologija:  LED,  Pametna rasvjeta
Ciljna skupina:  Maloprodaja,  Javnost

Amazon Echo predstavljen je u Njemačkoj 26. listopada 2016. Virtualna pomoćnica toga rješenja Alexa sada se može koristiti za upravljanje pametnim žaruljama LIGHTIFY tvrtke OSRAM.

Amazon Echo pametni je sustav za multimediju kojim se upravlja glasom. Korisnici virtualnoj pomoćnici Alexi mogu postavljati pitanja o gotovo bilo čemu, od najnovije vremenske prognoze do rezultata nogometne utakmice. Možete je zamoliti i da postavi alarm ili reproducira glazbu. Sada Alexu možete koristiti i da biste upravljali svojom rasvjetom. Ako je vaš dom opremljen žaruljama LIGHTIFY tvrtke OSRAM, moći ćete jednostavno prilagoditi svoju rasvjetu pomoću značajke LIGHTIFY Alexa.

"Alexa, turn on the lights in the living room" (Alexa, uključi svjetla u dnevnoj sobi)
Da biste pristupili toj funkciji, potreban vam je Amazon Echo, pristupnik LIGHTIFY te žarulje i svjetiljke LIGHTIFY. Jednostavno recite: "Alexa, turn on the lights in the living room" (Alexa, uključi svjetla u dnevnoj sobi) – savršena mogućnost za situacije u kojima su vam pune ruke ili vam se ne da ustajati s trosjeda. Glasovnim naredbama možete postaviti i jačinu svjetlosti ili je prigušiti. Uskoro ćete moći učiniti i još više. Razvojni inženjeri za Alexu objavili su da će dodavati dodatne funkcije.

Žarulje LIGHTIFY tvrtke OSRAM koje proizvodi LEDVANCE kompatibilne su i sa sve većim asortimanom drugih pametnih rješenja za domove, kao što su SmartThings tvrtke Samsung, eQ-3, Nest i Telekom Smart Home.

Uronite u naš svijet pametnih kuća